Γιάννενα: Ένα ακόμη βήμα για επιστροφή των υδροπλάνων

Γιάννενα: Ένα ακόμη βήμα για επιστροφή των υδροπλάνων

Ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα, αποτελεί η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ιωαννιτών για την ανάθεση της σχετικής μελέτης.

Μετά από αρκετά μπρος- πίσω ως προς τον τρόπο που θα προχωρούσε η διαδικασία, στη βάση της απόφασης που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο για την εκπόνηση μελέτης, η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε, μετά από συνοπτικό διαγωνισμό, στην ανάθεση της στην ένωση των εταιριών «Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ» ΚΑΙ «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΙΚΕ».

Κοινή εκτίμηση είναι πως η αδειοδότηση υδατοδρομίου θα αποτελέσει το «κλειδί» για την επιστροφή των υδροπλάνων στην Παμβώτιδα, με δεδομένο το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη διασύνδεση της περιοχής με διάφορους προορισμούς, ειδικά με τα νησιά του Ιονίου.


Η Οικονομική Επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε αποφάσεις και για άλλα σημαντικά έργα στον δήμο, τα οποία αφορούν κατά κύριο λόγο παρεμβάσεις αναβάθμισης υποδομών που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα.


Μεταξύ άλλων ενέκρινε τη μελέτη κατασκευής και τους όρους δημοπράτησης για την ανακατασκευή και την βελτίωση των υποδομών στη δημοτική ενότητα Περάματος (150.000 ευρώ) με τις βασικές παρεμβάσεις να αφορούν τη συντήρηση και την επισκευή του οδικού δικτύου και την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, για την αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας και τη συντήρηση υποδομών στην κοινότητα Μαρμάρων (250.000 ευρώ), για την αναβάθμιση υποδομών στη Δ.Ε. Παμβώτιδας (150.000 ευρώ) με τις παρεμβάσεις να αφορούν τη συντήρηση δημοτικών κτιρίων και θα επικεντρωθούν στις κοινότητες Κράψης, Ανατολικής, Λογγάδων, Καστρίτσας και Πλατάνου, καθώς και για τη βελτίωση υποδομών σε Σταυράκι και Κάτω Μάρμαρα (150.000 ευρώ) με τις παρεμβάσεις να περιλαμβάνουν την ανακατασκευή και τη βελτίωση του οδικού δικτύου με αποξήλωση του κατεστραμμένου ασφαλτοτάπητα και εκ νέου ασφαλτόστρωση ενώ όπου χρειαστεί θα γίνει επισκευή των φρεατίων, κατασκευή κρασπέδων και ρείθρων και πλακόστρωση.


Επίσης, ενέκρινε τη μελέτη κατασκευής και την έγκριση των όρων δημοπράτησης για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στη Δ.Ε. Ιωαννίνων (90.000 ευρώ) με το έργο να περιλαμβάνει διαπλάτυνση του πεζοδρομίου της οδού Γαριβάλδη, όπου κατασκευάζεται πλακόστρωτο σε εναρμόνιση με την διαμόρφωση της ευρύτερης περιοχής Σιαράβα, ενώ εγκρίθηκε η δημοπράτηση και η ανάθεση της σύμβασης για το έργο κατασκευής καλντεριμιών και την αναβάθμιση των υποδομών φωτισμού στο Νησί. 


Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 100.000 και αναμένεται να ξεκινήσει με την υπογραφή της σύμβασης.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης για την εκπόνηση των μελετών πυρασφάλειας στις σχολικές μονάδες του δήμου. 


Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει προϋπολογισμό 260.000 ευρώ και θα λύσει ουσιαστικά προβλήματα στα σχολεία του δήμου.

«Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να υλοποιήσει με συνέπεια το τεχνικό πρόγραμμα που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο. Αυτό γίνεται πράξη παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχουν προκληθεί τους τελευταίους μήνες. 


Οι υπηρεσίες του δήμου καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις. 

Με τη συνεργασία και την επίπονη δουλειά προχωρούμε σε μία σειρά έργων που απαντούν στα αιτήματα των πολιτών και επιλύουν σοβαρά προβλήματα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Έργων και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα ακόμη βήμα για επιστροφή των υδροπλάνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5694133433591175519
item