Κορωνοϊός -Ισπανία: Αύξηση στον αριθμό των θανάτων -Ενισχύονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια Κορωνοϊός -Ισπανία: Αύξηση στον αριθμό των θανάτων -Ενισχύονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός -Ισπανία: Αύξηση στον αριθμό των θανάτων -Ενισχύονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια

Κορωνοϊός -Ισπανία: Αύξηση στον αριθμό των θανάτων -Ενισχύονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια

Η Ισπανία κατέγραψε 17 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό σε διάστημα μίας ημέρας,τον μεγαλύτερο ημερήσιος αριθμός νεκρών από τη 19η Ιουνίου.

Την Πέμπτη καταγράφηκαν 5 θάνατοι, με τον επικεφαλής επιδημιολόγο του υπουργείου Υγείας της χώρας Φερνάνδο Σιμόν να επισημαίνει ότι μόλις 24 θάνατοι σχετιζόμενοι με τον νέο κορωνοϊού, είχαν καταγραφεί σε διάστημα επτά ημερών.

Η αύξηση των νεκρών από τον κορωνοϊό καταγράφεται, ενώ πολλοί Ισπανοί αναχωρούν για διακοπές και η Ισπανία ανοίγει αύριο Σάββατο τα σύνορά της στους υπηκόους 12 χωρών, ακολουθώντας τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεύτερη εβδομάδα ανοιχτά τα σύνορα στην Ισπανία

Η Ισπανία είχε ήδη ανοίξει την 21η Ιουνίου τα σύνορά της στους υπηκόους της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν, αλλά και στους Βρετανούς που σήμερα συνέταξαν την «πράσινη λίστα» των χωρών που μπορούν να εισέρχονται στην Αγγλία χωρίς καραντίνα.

Για να αντιμετωπίσει τη συρροή των επισκεπτών, το υπουργείο Υγείας έκανε σήμερα γνωστό ότι ενίσχυσε τις δυνάμεις στα αεροδρόμια της Ισπανίας για τον «έλεγχο των αφίξεων των επισκεπτών». 

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν όμως και στην Παμπλόνα, υπό το φόβο συνωστισμού την ημέρα του ακυρωθέντος φεστιβάλ ταυροδρομιών του Σαν Φερμίν.

650 επαγγελματίες πραγματοποιούν ελέγχους στα αεροδρόμια

Οι ομάδες του υπουργείου θα θερμομετρούν τους αφιχθέντες και θα περισυλλέγουν τα προσωπικά δεδομένα για να μπορούν να επικοινωνούν σε περίπτωση ιχνηλάτησης για τυχόν θετικό κρούσμα κορωνοϊού. «650 επαγγελματίες προστέθηκαν στους 600 που ήδη εργάζονται», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Η Ισπανία είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία, με τουλάχιστον 28.385 νεκρούς. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού ανέρχεται σε 250.545, βάσει της τελευταίας καταμέτρησης του υπουργείου Υγείας.

epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός -Ισπανία: Αύξηση στον αριθμό των θανάτων -Ενισχύονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1275086076383330766
Σχόλια
item