Ήπειρος: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Σε εγρήγορση για τις πυρκαγιές και για τα οικόπεδα Ήπειρος: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Σε εγρήγορση για τις πυρκαγιές και για τα οικόπεδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Σε εγρήγορση για τις πυρκαγιές και για τα οικόπεδα

Ήπειρος: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Σε εγρήγορση για τις πυρκαγιές και για τα οικόπεδα
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε όλη την Ήπειρο, καθώς η αντιπυρική περίοδος είναι μπροστά…
Παράλληλα, οι εκτάσεις ιδιωτικές και δημόσιες είναι στην πλειονότητά τους ακαθάριστες και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς. 
Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας – Κέρκυρας, Λευκάδας και Παξών, Κωνσταντίνος Παχίδης, μίλησε για ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι ενώ παράλληλα στάθηκε στην προετοιμασία των δυνάμεων της Πυροσβεστικής ώστε να επιτευχθεί το δίπτυχο: Άμεση προσέλευση και επέμβαση των δυνάμεων.
Η ετοιμότητα του Σώματος είναι αυξημένη καθώς όπως είπε ο κ. Παχίδης, «οι βροχές... δίνουν τροφή στα χόρτα και καθιστούν δύσκολη την κατάσταση» τονίζοντας ότι φέτος έχουν 850 άτομα προσωπικό και 200 οχήματα σε όλη την περιφέρεια Ηπείρου».

Σύμφωνα με τον συντονιστή επιχειρήσεων ο κεντρικό στόχος είναι να έχουν διασπορά δυνάμεων και άμεση επέμβαση ενώ σε όλη την Ελλάδα έχουν γίνει 1300 προσλήψεις και έχουν προστεθεί στη δύναμη δυο ακόμη ελικόπτερα Έρικσον για όλη την Ελλάδα.

Η Ήπειρος έχει πλην του ενός μεσαίου τύπου ελικόπτερο την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει εναέριες δυνάμεις από το Άκτιο και τη Κέρκυρα ενώ πέραν αυτών στην Ανδραβίδα υπάρχουν πεζοπορες ομάδες που μπορούν να κατευθυνθούν σε οποιαδήποτε σημείο της Ελλάδας.

Τσουχτερά πρόστιμα για τα χορτάρια ….

Ο κ. Παχίδης αναφέρθηκε στο νομοθετικό κενό που υπήρχε αλλά και στα αυστηρά πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες που δεν καθαρίζουν τις ιδιοκτησίες. 

Όπως είπε: «Εάν κάποιος κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου εντοπιστεί να καίει χόρτα τότε το πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί φτάνει και τα 800 ευρώ» τονίζοντας ότι ήδη υπάρχει προβληματισμός για τις ιδιοκτησίες που είναι ακαθάριστες υπογραμμίζοντας ότι και οι δημόσιες υπηρεσίες και οι Δήμοι οφείλουν να προχωρήσουν σε καθαρισμούς. 

«Δεν είναι απλό...για κανέναν και ειδικά για τους ιδιοκτήτες που θα επιβαρυνθούν και με το πρόστιμο αλλά και με το κόστος του καθαρισμού».
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ - Σε εγρήγορση για τις πυρκαγιές και για τα οικόπεδα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1445524597906598566
Σχόλια
item