Γιάννενα: Σειρά έργων και νέο αθλητικό κέντρο σε πορεία υλοποίησης στα Γιάννενα Γιάννενα: Σειρά έργων και νέο αθλητικό κέντρο σε πορεία υλοποίησης στα Γιάννενα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σειρά έργων και νέο αθλητικό κέντρο σε πορεία υλοποίησης στα Γιάννενα

Γιάννενα: Σειρά έργων και νέο αθλητικό κέντρο σε πορεία υλοποίησης στα Γιάννενα

Στις αποφάσεις για μία σειρά σημαντικών έργων στο Δήμο Ιωαννιτών που έλαβε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, αναφέρθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες ο Αντιδήμαρχος Έργων και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «σε πείσμα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της εμμονής ορισμένων εξ αυτών ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει πρόγραμμα και δεν μπορεί να διοικήσει, αποδεικνύουμε ότι και πρόγραμμα υπάρχει και διοίκηση ασκείται και πολύ σημαντικά έργα δρομολογούνται το ένα μετά το άλλο…».

Τα έργα
Αναλυτικά πρόκειται για τα εξής έργα:
- Εγκρίθηκε η δημοπράτηση για την κατασκευή έργων υποδομής στη Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων με προϋπολογισμό 619.000 ευρώ. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αποτελεί συνέχεια προηγούμενης εργολαβίας η οποία έχει κηρυχθεί έκπτωτη.

• Ολοκλήρωση της οδού Μπέγκα στην Κιάφα
• Ολοκλήρωση τμήματος της οδού Ρόζας Ιμβριώτη και τμήματα οδών στην Βρυσούλα
• Ολοκλήρωση τμήματος της οδού Μαρίας Κάλλας στον Βοτανικό
• Κατασκευή τμήματος της οδού της Κατίνας Παξινού, της οδού Κανελλοπούλου και τμήματα οδών στον Βοτανικό.

- Το δεύτερο έργο, με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ, αφορά σε διανοίξεις οδών και διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων σε Νέα Ζωή και Νεοχωρόπουλο και είναι από τα μεγαλύτερα του τεχνικού μας προγράμματος. 

Οι εργασίες θα αναπτυχθούν στις περιοχές:
• Νέα Ζωή επί των οδών Κ. Παλαιολόγου - Ιερολοχιτών –Σόλωνα - Βεργίνας - Κ. Χαρισιάδη – Θερμοπυλών και Γκριμπόβου
• Καρδαμίτσια επί των οδών Δεινοστράτους - Κ Λάσκαρη και Κάδμου)
• Κάτω Νεοχωρόπουλου & Σεισμοπλήκτων επί των οδών Ισοκράτους - Βλαχογιάννη - Η. Βενέζη - Παληκαρίδη - Ιωνίας – Γεφ. Τσιμόβου – Α. Κωνσταντινίδη – Παπανικολή – και Κερκύρας.

- Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση διάθεσης πίστωσης για την κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων - Νεοχωρόπουλου. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 330.000 ευρώ.
- Παράλληλα, η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την υποβολή αιτήματος προς την Κτηματική Υπηρεσία για την παραχώρηση της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου μετά των εντός αυτών κειμένων κτιριακών και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, που βρίσκονται πάνω από την Πλατεία Ομήρου, προκειμένου να προχωρήσει στη συντήρηση και ανάδειξή τους, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους από τους δημότες. Ο χώρος σήμερα είναι εγκαταλειμμένος και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους καθώς καταγράφονται και καταπτώσεις βράχων.
- Τέλος αποφάσισε να υποβάλλει πρόταση για χρηματοδότηση μελέτης για την ανάδειξη διαδρομών και χαρακτηριστικών χριστιανικών, μουσουλμανικών και εβραϊκών κτισμάτων στο κέντρο του Δήμου με σκοπό την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Η πρόταση υποβάλλεται μετά την συνεργασία που είχε ο δήμαρχος με τον Υπουργό Τουρισμού και την προφορική δέσμευση του δεύτερου για χρηματοδότησή της.

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) θα είναι ο ενδιάμεσος φορέας υλοποίησης της πράξης με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μετά την έγκριση της χρηματοδότησης.

Η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου θα προχωρήσει στη σύνταξη του φακέλου και την υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης για τη σύνταξη της μελέτης.

Μεταξύ των παρεμβάσεων που προτείνονται είναι η αποκατάσταση του κτιρίου του Δημαρχείου, η ανάπλαση της δημοτικής λαϊκής αγοράς, η ανάπλαση της Πλατείας Νεομάρτυρα Αγίου Ιωάννη, η ανάπλαση της οδού Αγίας Μαρίνας, της οδού Κύργιου, η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Μητροπολιτικού Ναού, του Μητροπολιτικού Μεγάρου και των χώρων στάθμευσης.

Για την συγκεκριμένη μελέτη, όπως διευκρίνισε ο Γ. Αρλέτος, θα αξιοποιηθούν στοιχεία που ήδη υπάρχουν στο Δήμο και έχουν προέλθει από μελέτες προγενέστερων ετών ή και από τον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ενοποίηση του κέντρου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σειρά έργων και νέο αθλητικό κέντρο σε πορεία υλοποίησης στα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2139623805462066811
Σχόλια
item