Με εντυπωσιακή άσκηση Ελλάδας,Κύπρου,Γαλλίας,Ιταλίας η απάντηση στην Άγκυρα Με εντυπωσιακή άσκηση Ελλάδας,Κύπρου,Γαλλίας,Ιταλίας η απάντηση στην Άγκυρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Με εντυπωσιακή άσκηση Ελλάδας,Κύπρου,Γαλλίας,Ιταλίας η απάντηση στην Άγκυρα

Με εντυπωσιακή άσκηση Ελλάδας,Κύπρου,Γαλλίας,Ιταλίας η απάντηση στην Άγκυρα

Στόχος της άσκησης η προαγωγή και εμβάθυνση της συνεργασίας των τεσσάρων χωρών

Την Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Λεμεσού, τετραμερής αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάσθηκε και συντονίσθηκε από το ΓΕΕΦ σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία Εθνικής Άμυνας των τριών χωρών, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες Έρευνας και Διάσωσης (Search and Rescue – SAR), καθώς και η προαγωγή και εμβάθυνση του επιπέδου συνεργασίας τους.Ειδικότερα, στην άσκηση συμμετείχε από την Ελλάδα η Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΚΑΝΑΡΗΣ», από την Κυπριακή Δημοκρατία τα Περιπολικά Πλοία (ΠΠ) «ΤΣΟΜΑΚΗΣ», «ΓΕΩΡΓΙΟΥ» και «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ», το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», ένα Ελικόπτερο της Διοίκησης Αεροπορίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ένα Ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η Άκατος «ΘΗΣΕΑΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, καθώς και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ). Επίσης συμμετείχε η Γαλλική Φ/Γ «ACONIT» και η Ιταλική Φ/Γ «ALPINO» με τα οργανικά τους Ελικόπτερα.

Στο "κόκκινο" η προκλητικότητα της Άγκυρας εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία ανοίγει τον δρόμο για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.Δεκάδες παραβιάσεις και σήμερα από την Άγκυρα

Αυξημένος ο αριθμός και σήμερα των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν για σήμερα Πέμπτη, 37 παραβιάσεις από τρία τουρκικά αεροσκάφη. Την ίδια στιγμή οι παραβάσεις ανήλθαν σε τέσσερις ανήλθαν.

Ακόμη, μεμονωμένα πέταξαν τρία κατασκοπευτικά CN-235, ενώ δεν σημειώθηκε κάποια εμπλοκή.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.epirusblog.gr
5 of 5
Με εντυπωσιακή άσκηση Ελλάδας,Κύπρου,Γαλλίας,Ιταλίας η απάντηση στην Άγκυρα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7128348562941776817
Σχόλια
item