Γιάννενα: Η Πανηπειρωτική στέκεται δίπλα στους καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής Γιάννενα: Η Πανηπειρωτική στέκεται δίπλα στους καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Η Πανηπειρωτική στέκεται δίπλα στους καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής

Γιάννενα: Η Πανηπειρωτική στέκεται δίπλα στους καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής

Την προστασία της πολιτείας απολαμβάνει ο λαϊκός μας πολιτισμός, σύμφωνα με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΠΣΕ), η οποία εκφράζει την συμπαράσταση των απόδημων Ηπειρωτών στα αιτήματα του Σωματείου Μουσικών «Η Αλληλοβοήθεια» Ν. Ιωαννίνων, στηρίζοντας την κινητοποίησή τους.

Σε ψήφισμά της η ΠΣΕ ζητά από την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους στον πολιτισμό ως ξεχωριστή ομάδα πέρα από ΚΑΔ, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι είναι από τις πλέον πληττόμενες ομάδες εργαζομένων. 


«Με τις αποφάσεις για αναστολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων και πρόσφατα των πανηγυριών, οι εργαζόμενοι του πολιτισμού έχουν μείνει χωρίς δουλειά από τον Μάρτιο. 

Η φύση της δουλειάς τους σε ξεχωριστούς εργοδότες, σχεδόν κάθε μέρα, με ελάχιστες ή και ανύπαρκτες ασφαλιστικές εισφορές, δεν τους επιτρέπει την τυπική ένταξη στους άνεργους, στους πληττόμενους», τονίζεται σχετικά. 

Το Δ.Σ. της ΠΣΕ προτείνει την ένταξή τους στους εποχιακούς ανέργους και την επιδότηση καθ' ενός με 800 ευρώ και είναι πρόθυμο να βοηθήσει με υπευθυνότητα στην πιστοποίηση των εργαζομένων στα παραδοσιακά μουσικά σχήματα της Ηπείρου.

Παράλληλα το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής εντοπίζει ότι «η πολιτεία αντιμετωπίζει τον λαϊκό πολιτισμό με αρνητική διάθεση, δεν ενισχύει τους φορείς που προσπαθούν να κρατήσουν -σε αρνητικό περίγυρο- ζωντανή και να διαδώσουν την παράδοση. 


Η πολιτεία δεν προτείνει ως οφείλει μέτρα προστασίας από την πανδημία στις λαϊκές εκδηλώσεις, εξομοιώνοντας τες αδιάκριτα με εκδηλώσεις κακοποίησης των πανηγυριών, που εμπορευματοποιούν την παράδοση και αντιμετωπίζει τις ανοιχτές εκδηλώσεις με 2 μέτρα και 2 σταθμά. 

Οι αποφάσεις πρέπει, βεβαίως, να τηρηθούν, αλλά είναι ανάγκη να προβλέπεται και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την εφαρμογή αυτή».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η Πανηπειρωτική στέκεται δίπλα στους καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6734352444380774092
Σχόλια
item