Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Εχουμε καταφέρει να παρατείνουμε την έλευση του δεύτερου κύματος Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Εχουμε καταφέρει να παρατείνουμε την έλευση του δεύτερου κύματος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Εχουμε καταφέρει να παρατείνουμε την έλευση του δεύτερου κύματος

Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Εχουμε καταφέρει να παρατείνουμε την έλευση του δεύτερου κύματος

Για την εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι σε σχέση με άλλες βαλκανικές και ευρωπαϊκές χώρες είχαμε ένα ηπιότερο πρώτο κύμα, αλλά συγχρόνως έχουμε καταφέρει να παρατείνουμε και την έλευση του δεύτερου κύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλες οι βαλκανικές χώρες αυτή τη στιγμή βιώνουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας».

Την ίδια ώρα, αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε: «Η αύξηση που είδαμε μέσα στον Ιούλιο ήταν αργή, αλλά αυτό δεν είναι λόγος εφησυχασμού. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάναμε».

«Ο κόσμος έχει αρχίσει πάλι και παίρνει το μήνυμα, αφού οι περισσότεροι πλέον φορούν μάσκες σε σύγκριση με πριν από 15 ημέρες», υπογράμμισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το εάν παρατηρείται χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας. 

«Νομίζω έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Ενόψει του καλοκαιριού θα πρέπει να ακολουθούμε την ίδια τακτική», σχολίασε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ.

Τέλος, αναφορικά με τα πανηγύρια του Αυγούστου για το εάν αυτά μπορέσουν να πραγματοποιηθούν, ο κ. Μαγιορκίνης σχολίασε πως η επιτροπή δεν αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για τη διεξαγωγή τους καθώς, όπως είπε, σε αυτά συμμετέχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και πρέπει να αποφύγουν στον συγχρωτισμό σε κάθε περίπτωση.

epirusblog.gr
5 of 5
Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Εχουμε καταφέρει να παρατείνουμε την έλευση του δεύτερου κύματος
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5291896266349765635
Σχόλια
item