Τόμπρας: Πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ χρειάζονταν για την «επένδυση» Παππά

Τόμπρας: Πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ χρειάζονταν για την «επένδυση» Παππά

Εξακολουθούν να σοκάρουν οι αποκαλύψεις γύρω από τον τρόπο χρηματοδότησης τηλεοπτικού σταθμού στις υπηρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, τη δημιουργία του οποίου μεθόδευε με εικονικές συναλλαγές και εταιρίες ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας.



Ο εκπρόσωπος του τελευταίου, Κυριάκος Τόμπρας, που ενεργούσε για λογαριασμό του κ. Καλογρίτσα το επίμαχο διάστημα, μιλώντας σήμερα στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star «έσπασε» τη σιωπή του, ανεβάζοντας το λογαριασμό στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

«Το θέμα ήταν πως θα χρηματοδοτηθούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής, για να μπορεί ο Καλογρίτσας να συμμετέχει στο διαγωνισμό» ανέφερε ο κ. Τόμπρας και πρόσθεσε ότι «η επένδυση ήταν σε δύο φάσεις», καθώς ανερχόταν «πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ».

Αναλυτικά, η πρώτη φάση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ περιλάμβανε την κατάθεση 3 εκατομμυρίων για την εγγυητική και «τα υπόλοιπα 22 για να μπορέσει να στηθεί το κανάλι και την πρώτη δόση», ενώ στη δεύτερη φάση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, θα προχωρούσε η λειτουργία της «επένδυσης».

Η εικονική… εταιρία ήταν κάτι περισσότερο από αναγκαία για την «επένδυση» αφού, ο κ. Τόμπρας περιέγραψε πως «ήξερε όλη η Ελλάδα πως ο Καλογρίτσας -το διάστημα εκεί θα πρέπει να ξέρετε- από το 2014 και το 2015 και το 2016 οι τραπεζικοί λογαριασμοί (σ.σ. του κ. Καλογρίτσα ήταν όλοι δεσμευμένοι» από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και το ΣΔΟΕ.

Μαξίμου, όπως White House

Γυρνώντας το χρόνο πίσω, ο κ. Τόμπρας απάντησε και αναφορικά και με την ορολογία της «επένδυσης» επιβεβαιώνοντας ότι το «White House», το οποίο αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά Καλογρίτσα δεν είναι άλλο από το Μέγαρο Μαξίμου. «Έτσι το λέγανε μεταξύ τους, ναι» την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ο κ. Τόμπρας, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την έκβαση της υπόθεσης.

«Mετά από τόσα χρόνια μπορώ να σας πω ότι έχασα το χρόνο μου με δύο ηλίθιους». Αυτό είναι το αποτέλεσμα, «να τρέχω τώρα γιατί 2 χαζοί, αντί να βρουν άκρη για 3 εκατομμύρια, πήγαν και κρεμαστήκαν στα μανταλάκια», κατέληξε ο κ. Τόμπρας.

epirusblog.gr
5 of 5
Τόμπρας: Πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ χρειάζονταν για την «επένδυση» Παππά
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5671336914375325515
item