4 λόγοι που αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία στον έρωτα

4 λόγοι που αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία στον έρωτα
Έρωτας είναι θαρρώ...

Έρωτας, μια λέξη τόσο μικρή μα με μια τεράστια αξία πίσω της. Δύσκολα την εννοείς κι εύκολα την αναφέρεις.

Μα όταν από την καρδιά πάει στα χείλη κι από τα χείλη χτυπήσει τον στόχο της, τότε όλα ανατρέπονται και ξεκινάς μια διαδρομή καινούρια κι απρόβλεπτη, κάθε φορά και μ’ άλλες στροφές.

1. Για την αδρεναλίνη του καινούριου

Αυτός είναι κι ο καλύτερος λόγος που αξίζει να ερωτευτεί κανείς. Αυτή η αίσθηση πως κάτι καινούργιο ξεκινάει στη ζωή σου, μια νέα εμπειρία που αντί να την παρακολουθήσεις στην οθόνη, είσαι ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της. 

Αυτός που βιώνει όλες τις καταστάσεις, όλα τα συναισθήματα στο απόλυτο ζενίθ κι ανυπομονεί να τα ξαναζήσει την επόμενη φορά, στην επόμενη συνάντηση. 

Να μη γνωρίζει το τέλος, γιατί πολύ απλά θα είναι αυτός που θα το καθορίσει. Είναι αυτό το άγνωστο που πλανιέται στην ατμόσφαιρα κι εκπέμπει εκατοντάδες παλμούς το δευτερόλεπτο σε κάθε ξαφνική και τυχαία συνάντηση. Μια αίσθηση ρίγους κι εσωτερικής ταχυπαλμίας.

2. Γιατί σε ομορφαίνει (όντως)

Αυτές οι αλλαγές μπορεί να αφορούν είτε στον εσωτερικό μας κόσμο, όπως για παράδειγμα στην ψυχολογία και στη διάθεσή μας, αλλά μπορεί ακόμα να είναι και κάποιες αλλαγές στην εξωτερική μας εμφάνιση. 

Ένα κομμάτι του εαυτού μας παραμένει ίδιο, το υπόλοιπο όμως από τη στιγμή που θα ερωτευθούμε, θα αρχίσει να νιώθει μια εσωτερική ένταση, μια ισχυρή δύναμη να το ωθεί για να βελτιωθεί και να εξελιχθεί, όχι για να αποδείξει κάτι σε κάποιον, αλλά γιατί αποκτά τόση αυτοπεποίθηση και ζωντάνια. 

Αυτό τον οδηγεί αυτόματα και σε αλλαγή στην εξωτερική του εμφάνιση. Γλυκαίνουν τα χαρακτηριστικά, μαλακώνουν οι εκφράσεις, γίνεται θελκτικός κι επιθυμητός γιατί αναβλύζουν οι ορμόνες της έλξης.

3. Γιατί σε κάνει δοτικό

Ένας τρίτος λόγος που αξίζει να ερωτευτεί κανείς έχει να κάνει με την ανάγκη να μοιραστείς πράγματα με τον άλλον. 

Η κοινωνικοποίηση κι ο έρωτας είναι δυο καταστάσεις που ενώ με μια πρώτη ματιά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με μια βαθύτερη προσέγγιση, παρατηρούμε ότι έχοντας επιλέξει να συναναστρεφόμαστε με άτομα κι όχι να κλεινόμαστε στον εαυτό μας, είναι απολύτως λογικό να χρειαστεί να περάσουμε δημιουργικά κάποιες ώρες και να συζητήσουμε τους προβληματισμούς μας με τον άλλον. 

Όταν ερωτεύεσαι γίνεσαι πιο κοινωνικός, πιο ανοιχτός με τους ανθρώπους κι έχεις την ανάγκη να περάσεις με τον άλλον χρόνο μαζί. Ένας περίπατος, μια σύντομη εξόρμηση, μια ταινία ή ένα δείπνο είναι ιδανικοί τρόποι για να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου.

4. Γιατί μαθαίνεις πράγματα για σένα που δε φανταζόσουν

Ο τέταρτος και τελευταίος λόγος είναι η ευκαιρία που σου δύναται να ανακαλύψεις κάποια καλά κρυμμένα ταλέντα σου που ενώ υπήρχε η υποψία ότι υπάρχουν, ο έρωτας τα φέρνει στην επιφάνεια. 

Και μάγειρες γίναμε και ζωγράφοι και ποιητές και χορευτές και πρώτοι στις εκπλήξεις και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, ανακαλύπτοντας νέες δυνατότητες μόνο και μόνο για να δούμε ένα χαμόγελο να γεννιέται στο πρόσωπο που μας πήρε την καρδιά.

Όλα αυτά όμως ίσχυαν πριν ο έρωτας μας χτυπήσει την πόρτα και βασικά, όχι μόνο την πόρτα, αλλά και το καμπανάκι, για να μας δείξει ότι τελικά αρκεί μια μικρή κινητήριος δύναμη για να διαπιστώσουμε ότι ο κόσμος κρύβει εκπλήξεις και μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, αρκεί να το θελήσουμε εμείς οι ίδιοι πραγματικά.

Το να είσαι ερωτευμένος λοιπόν δε σημαίνει ότι παθαίνεις μετάλλαξη, δεν αλλοιώνεται ο χαρακτήρας σου. 

Αντιθέτως, αναγεννιούνται τα πιο όμορφα συναισθήματα, καλύπτονται οι πιο βαθιές σου ανάγκες και σε βοηθάει ν’ ανακαλύψεις καθημερινά εκατοντάδες λόγους για τους οποίους αξίζει ν’ αφήσεις τον εαυτό σου να νιώσει αυτό το τσιμπηματάκι στην καρδιά, τις πεταλούδες στο στομάχι και να παλέψεις να κρατήσεις ζωντανό μέχρι το τέλος, κάτι που ενώ πολλοί θα ήθελαν να νιώσουν είναι ελάχιστοι εκείνοι που έχουν την ευκαιρία να το αποκτήσουν.

epirusblog.gr
5 of 5
4 λόγοι που αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία στον έρωτα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6054411279433505849
item