Αυτά είναι τα 4 σημεία του σώματος που δεν πρέπει να αγγίζετε με τα χέρια

Αυτά είναι τα 4 σημεία του σώματος που δεν πρέπει να αγγίζετε με τα χέρια
Ακόμα και αφότου πλυθούν, τα χέρια και τα δάχτυλα γεμίζουν και πάλι γρήγορα με διάφορα βακτήρια από τις επιφάνειες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή, παίζοντας ρόλο στην εξάπλωση των βακτηρίων.
Αυτό, γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν δεν έχετε κόψει καλά τα νύχια σας. Υπάρχουν κάποια σημεία του σώματός σας, που οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αποφεύγετε να τα ακουμπάτε με τα χέρια σας. Δείτε ποια είναι αυτά!
Ξεχωριστή κατηγορία στο πρόσωπο είναι τα ευαίσθητα μάτια. Μόνο αν βάζετε τους φακούς επαφής σας ή αν προσπαθείτε να απομακρύνετε κάποιο “σκουπιδάκι”, δικαιολογείστε να βάζετε τα χέρια σας στα μάτια σας. Αλλιώς κινδυνεύετε να μεταφέρετε μικρόβια στον υγρό ιστό ή στην επιφάνεια του ματιού και να εμφανίσετε μόλυνση.
Έρευνα στη Μ. Βρετανία έδειξε ότι κατά μέσο όρο οι άνθρωποι βάζουν τα χέρια τους στο στόμα 23,6 φορές την ώρα (!) όταν “βαριούνται” στην δουλειά τους. Αλλά και όταν ήταν απασχολημένοι, εξακολουθούσαν να το κάνουν 6,3 φορές την ώρα. Αυτό είναι πρόβλημα. 
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Applied Microbiology έδειξε ότι το 1/3 με 1/4 των μικροβίων που υπάρχουν στα χέρια ενός ανθρώπου, μεταφέρεται και στο στόμα του. Από εκεί η μόλυνση του ίδιου του ατόμου είναι πιο πιθανή, αλλά και η μετάδοση μέσω και του πιο απλού φιλιού είναι εξίσου πιθανή.
Επιδερμίδα προσώπου
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να πλύνετε το πρόσωπό σας ή για να εφαρμόσετε κάποια κρέμα περιποίησης της επιδερμίδας. Αλλά κατά τα άλλα, κρατήστε τα μακριά. 
Όταν ακουμπάτε τα χέρια σας σε μία βρώμικη επιφάνεια και στη συνέχεια τα βάζετε στο πρόσωπό σας, αυξάνετε την πιθανότητα να κολλήσετε κάποια ασθένεια ή να έχετε έξαρση στην ακμή. Τα δάχτυλά σας περιέχει έλαια που μπορούν να κλείσουν τους πόρους της επιδερμίδας σας.
Στο εσωτερικό της μύτης σας
Εκτός από αντιαισθητική συνήθεια, είναι και επικίνδυνη για την υγεία σας. Σύμφωνα με έρευνα του 2006, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Infection Control and Hospital Epidemiology, οι άνθρωποι που βάζουν τα δάχτυλα στην μύτη τους είναι 51% πιο πιθανό να έχουν το βακτήριο του σταφυλόκοκκου στην ρινική τους κοιλότητα.
epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά είναι τα 4 σημεία του σώματος που δεν πρέπει να αγγίζετε με τα χέρια
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2991090518760633971
item