Χωρίς καρναβάλι το Σάο Πάολο για το 2021

Χωρίς καρναβάλι το Σάο Πάολο για το 2021
Ο δήμαρχος του Σάο Πάολο Μπρούνο Κόβας ανακοίνωσε την αναβολή επ΄αόριστον του καρναβαλιού της μεγαλύτερης πόλης της Βραζιλίας, ενώ και το Ρίο ντε Τζανέιρο εξετάζει αυτή την επιλογή.

«Τόσο οι σχολές σάμπα όσο και οι «μπλόκος» (παρελάσεις στους δρόμους) του καρναβαλιού καταλαβαίνουν την αδυναμία της διοργάνωσης ενός καρναβαλιού τον προσεχή Φεβρουάριο», δήλωσε ο δήμαρχος ανακοινώνοντας την αναβολή της μεγαλύτερης γιορτής της χρονιάς.

Η νέα ημερομηνία του καρναβαλιού δεν έχει οριστεί αλλά μπορεί να είναι «στο τέλος Μαΐου ή στις αρχές Ιουλίου» του 2021, πρόσθεσε ο δήμαρχος της πόλης των 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η πολιτεία του Σάο Πάολο στο σύνολό της είναι η περισσότερο πληγείσα από την πανδημία στη χώρα, η οποία έχει σκοτώσει επισήμως 20.894 ανθρώπους και έχει μολύνει 452.007 συνολικά.

Το καρναβάλι της πόλης του Σάο Πάολο είναι ένα από τα σημαντικότερα στη Βραζιλία. 

Η τελευταία διοργάνωση προσήλκυσε 120.000 επισκέπτες που απόλαυσαν τις σχολές σάμπα στο Σαμποδρόμιο, ενώ οι «μπλόκος», οι παρελάσεις που διασχίζουν τους δρόμους επί εβδομάδες, συγκέντρωσαν περισσότερα από 15 εκατομμύρια γλεντζέδες, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Η γιορτή, που απαιτεί μήνες προετοιμασίας, είναι επίσης μια ευκαιρία για την εισροή σημαντικών οικονομικών εσόδων στα ταμεία των δήμων.

Στο Ρίο, όπου πραγματοποιείται για το καρναβάλι εντυπωσιακή παρέλαση με πελώρια άρματα και προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες, πέντε από τις μεγαλύτερες σχολές σάμπα ανακοίνωσαν πρόσφατα την επιθυμία τους για αναβολή της διοργάνωσης μέχρι το 2021.
epirusblog.gr
5 of 5
Χωρίς καρναβάλι το Σάο Πάολο για το 2021
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8121779431471479770
item