Γιάννενα: Από το 2ο ΕΠΑΛ στην Ιατρική με 19820 μόρια Γιάννενα: Από το 2ο ΕΠΑΛ στην Ιατρική με 19820 μόρια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Από το 2ο ΕΠΑΛ στην Ιατρική με 19820 μόρια

Γιάννενα: Από το 2ο ΕΠΑΛ στην Ιατρική με 19820 μόρια
Ο μαθητής του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, Ραφαήλ – Γεώργιος Βλάχος, είναι ο υποψήφιος των Πανελλαδικών εξετάσεων που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, σπάζοντας τα ρεκόρ με 19.820 μόρια. 
Ο Ραφαήλ επέλεξε να σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μίλησε στο ITV για την επιτυχία του στις Πανελλαδικές, την προετοιμασία του στη διάρκεια της χρονιάς, το πώς επέλεξε να παρακολουθήσει τα μαθήματα του ΕΠΑΛ και όχι κάποιου Γενικού Λυκείου, αλλά και για το πόσο επηρέασε την προετοιμασία του η περίοδος της καραντίνας και οι συνθήκες της πανδημίας.
«Ήταν πράγματι μία δύσκολη και περίεργη χρονιά. Προσωπικά, μού ήταν αρκετά δύσκολο να μην επηρεαστώ από όσα έγιναν κατά την περίοδο της πανδημίας, όμως προσπάθησα να συγκεντρωθώ στο διάβασμα και να διατηρήσω την ψυχική μου ηρεμία, με ένα πρόγραμμα καθημερινής και συστηματικής μελέτης, που με βοήθησε στο τέλος, να ανταποκριθώ. 
Η περίοδος της καραντίνας με επηρέασε ψυχολογικά, αλλά είχα το ίδιο διάστημα, τον χρόνο, να κάνω πολλές επαναλήψεις και να προετοιμαστώ όσο γίνεται καλύτερα», ανέφερε ο Ραφαήλ.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποιο μυστικό της επιτυχίας και τι θα συμβούλευε τους επόμενους υποψήφιου των Πανελλαδικών, ο Ραφαήλ λέει πως «θα πρέπει να πιστεύουν στα όνειρά τους, και να έχουν ένα ποιοτικό και συστηματικό διάβασμα». 
Τα παρεξηγημένα ΕΠΑΛ
Ο «πρώτος των πρώτων» και με τη βούλα πλέον μαθητής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, φοίτησε στο 2ο ΕΠΑΛ και αυτονόητα, η επόμενη ερώτηση είχε να κάνει με αυτήν την επιλογή του και όχι ενός Γενικού Λυκείου.
«Ήθελα να συνδυάσω το απολυτήριο του Λυκείου με ένα πτυχίο ειδικότητας σε τομέα που με ενδιέφερε, όπως είναι αυτό της Υγείας – Πρόνοιας. 
Δε με επηρέασε ότι υπήρχαν αδύναμοι μαθητές στο σχολείο, γιατί πιστεύω ότι αν είσαι συνειδητοποιημένος και προετοιμαστείς κατάλληλα θα πετύχεις. 
Ο θεσμός των ΕΠΑΛ είναι παρεξηγημένος αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και ισάξια με τα Γενικά Λύκεια», ανέφερε ο Ραφαήλ, που απολαμβάνει τις διακοπές του, περιμένοντας τον Σεπτέμβριο για να ξεκινήσει τη φοιτητική του ζωή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στην Ιατρική Σχολή.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Από το 2ο ΕΠΑΛ στην Ιατρική με 19820 μόρια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5468691700808021396
Σχόλια
item