Κουτρουμάνης (Θέμα 104,6): Στους 900.000 οι συνταξιούχοι - δικαιούχοι των αναδρομικών

Κουτρουμάνης (Θέμα 104,6): Στους 900.000 οι συνταξιούχοι - δικαιούχοι των αναδρομικών

Διευκρινήσεις για τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης ως προς την καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους πρόσφερε ο Γιώργος Κουτρουμάνης, πρώην υπουργός και ασφαλιστικός σύμβουλος, μιλώντας στο Θέμα 104.6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Ηλία Σιακαντάρη.

Ο κ. Κουτρουμάνης εξήγησε πως «αναδρομικά θα πάρουν όσοι είχαν σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ ως άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης», προσθέτοντας πως «περιορίζονται τα αναδρομικά μόνο σε αυτούς τους 900.000 περίπου» συνταξιούχους, οι οποίοι θα είναι εκείνοι που θα ωφεληθούν από την απόφαση, αφήνοντας εκτός 1,5 εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχους.

«Η απόφαση ήταν βολική για την κυβέρνηση, γιατί περιορίζει τα αναδρομικά στους 11 μήνες» ανέφερε σχετικά ο πρώην υπουργός, επισημαίνοντας πως το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε «τη διάρκεια των αναδρομικών». 

«Θεωρώ ότι θα ήταν προτιμότερο να δοθούν» σε όλους και σε βάθος τριετίας εξήγησε ο κ. Κουτρουμάνης και πρόσθεσε πως «και εγώ αιφνιδιάστηκα με την απόφαση». 

Στην ίδια κατεύθυνση, «μένει μια ουρά πίσω για 1.5 εκατομμύριο συνταξιούχους που περίμεναν και αυτοί να έχουν ένα ποσό από τα αναδρομικά» επισήμανε ο πρώην υπουργός Εργασίας, με τα 2/3 των συνταξιούχων (με συντάξεις μικρότερες των 850 -900 ευρώ) να μην παίρνουν αναδρομικά.

Ο κ. Κουτρουμάνης υποστήριξε ακόμη πως “η κυβέρνηση μπορούσε να αξιοποιήσει το ότι περιορίζονται τα αναδρομικά με την απόφαση του ΣτΕ και ότι είχε ήδη ένα ποσό έτοιμο”, αλλά “εκτιμώ ότι θα ήταν 3,2 δις ευρώ το συνολικό κόστος για επιστροφή αναδρομικών” σε βάθος τριετίας τόνισε ο πρώην υπουργός. 


Ο ίδιος προέβλεψε πως “θα ανοίξει εκ νέου η υπόθεση, γιατί έμεινε εκκρεμότητα μεγάλη με μεγάλο αριθμό συνταξιούχων και αυτοί που θα πάρουν τα αναδρομικά και αυτοί που θα πάρουν μικρότερο ποσό”, χωρίς δηλαδή να τους καταβληθούν οι περικοπές σε δώρα και επιδόματα.
epirusblog.gr
5 of 5
Κουτρουμάνης (Θέμα 104,6): Στους 900.000 οι συνταξιούχοι - δικαιούχοι των αναδρομικών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4310785877069718352
item