Toυρκικά ΜΜΕ: ''Οι Έλληνες προετοιμάζονται''

Toυρκικά ΜΜΕ: ''Οι Έλληνες προετοιμάζονται''

Δείτε βίντεο

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι Τούρκοι κάνουν αφιέρωμα στις ΕΔ και αναφέρουν σε twitter και site ότι ''οι Έλληνες προετοιμάζονται.'' 

Θα έπρεπε να ήξεραν ότι είμαστε πάντα έτοιμοι και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν. Σίγουρα στη γειτονική χώρα ξέρουν πως η Ελλάδα δεν είναι Συρία και Λιβύη, κανείς δεν τα βάζει με τον Ελληνικό Στρατό. 

Έτσι λοιπόν, από χθες σε τουρκικούς ιστότοπους αναφέρουντο χθεσινό άλμα του Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου. Χθες ο Αρχηγός έστειλε μήνυμα στην Τουρκία εξυμνώντας την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, παίρνοντας ο ίδιος μέρος σε επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού των ΜΕΕ και των τριών Κλάδων των ΕΔ.

Την Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) Υποστράτηγο Γεώργιο Τζιτζικώστα και τον Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΕΔ) Υποστράτηγο Ευάγγελο Παπαδόπουλο επισκέφθηκε το Στρατόπεδο «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη», έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) και των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕ) του ΓΕΕΘΑ [Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ) και Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ)], στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Επιθεωρήσεις σε στρατιωτικές μονάδες Κατά την επίσκεψη του ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Μονάδων και έδωσε κατευθύνσεις στο προσωπικό σχετικά με τη συγκρότηση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ). Ακολούθως, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών κατασκευής στεγάστρου στο κολυμβητήριο μάχης του ΚΕΕΔ. 

Στον Έβρο ο Αλκιβιάδης Στεφανής 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής πραγματοποίησε, την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, επισκέψεις σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των Γ΄ και Δ΄ Σωμάτων Στρατού (ΣΣ), με σκοπό την παρακολούθηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝ.Φ.Ε.Σ.) και της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των «διυπηρεσιακών επιχειρήσεων αποτροπής», επιθεώρησε τα μέσα και τις διαδικασίες επιτήρησης των συνόρων.

To Αρχηγείο Στόλου επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ 

Χθες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφτηκε ο Αρχηγείο Στόλου όπου ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του και για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την κατάσταση των μονάδων του.

Στη στη συνέχεια επισκέφθηκε το υποβρύχιο ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ, το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) ΞΕΝΟΣ και την κανονιοφόρο ΚΑΣΟΣ. Απευθυνόμενος προς το προσωπικό, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλει για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου της μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των μονάδων του Στόλου, παρά τη δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία.

Σε Τρίκαλα και Λάρισα ο αρχηγός ΓΕΣ 

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη(3 και 4 Ιουνίου) στην Περιοχή Ευθύνης της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ/«ΑΧΙΛΛΕΑΣ», συνοδευόμενος από τον διοικητή της, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (ΠΕΒ) στη Λάρισα, όπου ενημερώθηκε για το έργο του και παρακολούθησε επίδειξη εκθεμάτων κατασκευών και καινοτόμων εφαρμογών που εξελίσσει το εργοστάσιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ ο Αρχηγός, στις 3 Ιουνίου, αρχικά επισκέφθηκε τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία της Σχολής, περιηγήθηκε στους χώρους αυτής, παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους Σπουδαστές της.

Την επόμενη μέρα ο Αρχηγός επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧIV ΤΘΤ - «1ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ - ΦΛΩΡΙΝΑ»), όπου πραγματοποίησε ομιλία στο προσωπικό, παρακολούθησε την εκπαιδευτική ενεργοποίηση Τμημάτων Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) της Ταξιαρχίας και μετέβη στο Πεδίο Ασκήσεων «ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ» Λιτοχώρου, όπου παρακολούθησε τη θερινή εκπαίδευση των Σπουδαστών της ΣΜΥ, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους και πραγματοποίησε ομιλία στους Εκπαιδευτές και Σπουδαστές της Σχολής.

Κατόπιν μετέβη στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ) καθώς και στο 307 και στο 304 ΠΕΒ όπου ενημερώθηκε για το επισκευαστικό έργο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εργοστάσια ενώ περιηγήθηκε και στους χώρους των επισκευαστικών τμημάτων και των εγκαταστάσεων τους. 

Τέλος επισκέφθηκε την έδρα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ ΠΖΝ - «ΜΟΡΑΒΑΣ») όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο προσωπικό.

Δείτε βίντεο:

epirusblog.gr
5 of 5
Toυρκικά ΜΜΕ: ''Οι Έλληνες προετοιμάζονται''
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4306218034276490534
item