Άρτα: Έξυπνο έργο τηλεδιαχείρισης-τηλεμετρίας από τo Δήμο Αρταίων και τη ΔΕΥΑΑ Άρτα: Έξυπνο έργο τηλεδιαχείρισης-τηλεμετρίας από τo Δήμο Αρταίων και τη ΔΕΥΑΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Έξυπνο έργο τηλεδιαχείρισης-τηλεμετρίας από τo Δήμο Αρταίων και τη ΔΕΥΑΑ

Άρτα: Έξυπνο έργο τηλεδιαχείρισης-τηλεμετρίας από τo Δήμο Αρταίων και τη ΔΕΥΑΑ
Ένα χρήσιμο έργο που λειτουργεί με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού στους καταναλωτές παραδόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δήμαρχο Αρταίων και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ, Χρήστο Τσιρογιάννη.

Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο έργο έδωσε ο υπεύθυνος του έργου τηλεμετρίας Στάθης Παπαδήμας (ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών ως εκπρόσωπος των τριών εταιριών που ανέλαβαν από κοινού το έργο) που δήλωσε «Είμαστε ευχαριστημένοι και περήφανοι που φέραμε σε πέρας το έργο αυτό, ήδη δουλεύει το έργο αυτό προς όφελος της Άρτας και πιστεύουμε ότι πια μέσω του έξυπνου αυτού έργου όλες οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΑ προς τους πολίτες της Άρτας θα είναι ανώτερες! 

Το σύστημα τηλεχειρισμού και τηλεελέγχου του δικτύου ύδρευσης της πόλης είναι ένα ενιαίο σύνολο αυτόματου ελέγχου, που αφορά τον έλεγχο των δεξαμενών, αντλιοστασίων και γεωτρήσεων που παρέχουν το νερό στο δίκτυο της πόλης και ταυτόχρονα ελέγχεται και το εσωτερικό δίκτυο στα βασικά του χαρακτηριστικά, όπως χλώριο, πίεση νερού κα.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, με υπερσύγχρονο σύστημα συλλογής και διαχείρισης πληροφοριών για το δίκτυο ύδρευσης. 

Το σύστημα παρέχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δίκτυο, με αποτέλεσμα την άμεση ενεργοποίηση δράσεων πριν εμφανιστεί τυχόν πρόβλημα στους καταναλωτές. 
Μεταξύ άλλων, το έργο περιλαμβάνει εγκατάσταση συστημάτων τηλεδιαχείρισης και ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να υπάρχει γρήγορη επέμβαση τόσο σε φανερές, όσο και σε αφανείς βλάβες. 
Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραχωρήσουμε το έργο αυτό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και τη δίμηνη δοκιμαστική του λειτουργία, στο Δήμαρχο Αρταίων και στους πολίτες της Άρτας».
Ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, Χρήστος Τσιρογιάννης, δήλωσε για το θέμα «Σήμερα παρουσιάστηκε το έργο της τηλεδιαχείρισης και του τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης στον πρώην καποδιστριακό Δήμο Αρταίων (δηλαδή στην πόλη της Άρτας, Κωστακιούς, Κεραμάτες, Λιμίνη, Αγίους Αναργύρους, Ελεούσα και Εργατικές Κατοικίες). 

Είναι ένα έργο το οποίο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό περίπου ενάμισι εκατομμύριο ευρώ και έχουν τοποθετηθεί εικοσιπέντε σταθμοί μέτρησης, αισθητήρες δηλαδή, που βλέπουν διάφορα θέματα ποιοτικά και ποσοτικά στο νερό όσον αφορά δεξαμενές, γεωτρήσεις αλλά και το δίκτυο ύδρευσης, καθώς μπορεί να εντοπιστεί άμεσα, σε χρόνο λίγων δευτερολέπτων από τη στιγμή που συνέβη, πού έχει παρουσιαστεί μία βλάβη.

Μιλώντας για τα ποσοτικά στοιχεία, αναφέρομαι σε διαρροές που μπορεί να υπάρξουν, κι εκεί αμέσως το προσωπικό της ΔΕΥΑΑ, βλέποντας την όποια διαρροή στο σύστημα, επεμβαίνει άμεσα, με αποτέλεσμα από τη μία να μην χάνονται εργατοώρες για να αποκατασταθεί η βλάβη κι από την άλλη ο πολίτης να μην μένει ούτε για λίγο χωρίς νερό. 

Επιπρόσθετα, προστατεύουμε το περιβάλλον μας, αφού δεν χάνεται το νερό, μιας που δεν υπάρχουν απώλειες νερού, ενώ παράλληλα εξοικονομούνται πόροι στη ΔΕΥΑΑ, αφού η ΔΕΥΑΑ το νερό το αγοράζει από το Σύνδεσμο Ύδρευσης και πια δεν υπάρχει άσκοπη κατανάλωση νερού.
Μιλώντας για ποιοτικά χαρακτηριστικά, αναφέρομαι στους ελέγχους που γίνονται στις δεξαμενές, αφού ελέγχεται το χλώριο και άλλα στοιχεία, ώστε ενώ τόσον καιρό παρείχαμε μια πολύ καλή ποιότητα νερού προς τους πολίτες, τώρα μπορούμε μέσω του έξυπνου αυτού έργου να προσφέρουμε ακόμη καλύτερη ποιότητα νερού προς τους δημότες μας. 

Οπότε είναι πολύ χρήσιμο έργο, είναι ένα έργο «έξυπνο» στα πλαίσια της Έξυπνης Πόλης που υλοποιεί ο Δήμος Αρταίων, ενώ να επισημάνουμε ότι ήδη τρέχει αντίστοιχη εργολαβία για τις Δ.Ε. Φιλοθέης, Αμβρακικού και Βλαχερνών και υπολείπεται η Δ.Ε. Ξηροβουνίου που αυτήν θα την υποβάλλουμε στο πρόγραμμα «Τρίτσης» που θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες. 

Εγώ από την πλευρά μου θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα στελέχη της ΔΕΥΑΑ και στην κοινοπραξία που ολοκλήρωσε το έργο και δικό μας χρέος είναι να το συνεχίσουμε και να λειτουργεί σωστά το έργο προς όφελος των πολιτών».

Τέλος, ο επιβλέπων του έργου Νίκος Τριανταφυλλάκης (πολιτικός μηχανικός) δήλωσε στη συνέχεια «Με τη σειρά μου, θέλω κι εγώ να πω ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την Άρτα και τους πολίτες της, αφού μέσα από αυτό εντοπίζονται έγκαιρα οι τυχόν βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης και παρέχεται καλύτερης ποιότητας πόσιμο νερό στους καταναλωτές».
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Έξυπνο έργο τηλεδιαχείρισης-τηλεμετρίας από τo Δήμο Αρταίων και τη ΔΕΥΑΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5545920508785295903
Σχόλια
item