Αυτά είναι τα πιο συχνά σημάδια που δείχνουν ότι πάσχετε από ψυχική κόπωση Αυτά είναι τα πιο συχνά σημάδια που δείχνουν ότι πάσχετε από ψυχική κόπωση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυτά είναι τα πιο συχνά σημάδια που δείχνουν ότι πάσχετε από ψυχική κόπωση

Αυτά είναι τα πιο συχνά σημάδια που δείχνουν ότι πάσχετε από ψυχική κόπωση
Η πνευματική ή ψυχική κόπωση είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υπερβολική πνευματική / νοητική δραστηριότητα, καταιγισμό σκέψεων, υπερδιέγερση και συνεχή πνευματική εγρήγορση, κάτι που οδηγεί στην εξάντληση.
Διάφορα αισθητηριακά, συναισθηματικά και ψυχολογικά ερεθίσματα απαιτούν τη συνεχή προσοχή σου, μπλοκάροντας έτσι τη δυνατότητά σου να παραμένεις λειτουργικός και συγκεντρωμένος και κατά συνέπεια μειώνοντας την απόδοσή σου στην πνευματική σου εργασία. 
Μάλιστα η ψυχική κόπωση θεωρείται μια από τις σημαντικότερες αιτίες ατυχημάτων στη σύγχρονη κοινωνία.
Μπορείτε να καταλάβετε αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία αν έχετε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα.
1.Δεν ξεκουράζεστε ακόμα κι αν έχετε κοιμηθεί όλο το βράδυ.
Όταν ο ύπνος δεν είναι επαρκής, είναι δεδομένο πως την επόμενη μέρα, θα νιώθουμε εξάντληση και το σώμα μας «βαρύ» και κουρασμένο. Όταν, όμως, κοιμόμαστε επαρκώς, οι βραδινές μας συνήθειες δεν έχουν αλλάξει και το πρόγραμμά μας παραμένει σταθερό, η κούραση δεν δικαιολογείται. 
Αν σας είναι δύσκολο να ξυπνήσετε και να σηκωθείτε το πρωί απ’ το κρεβάτι ενώ έχετε συμπληρώσει τις απαιτούμενες ώρες ύπνου, θα πρέπει να δείτε τι μπορεί να φταίει και γιατί αισθάνεστε ψυχικά κουρασμένη. 
Μπορεί για παράδειγμα να μην είστε πια ικανοποιημένη από τη δουλειά σας ή να είστε σε μία τοξική σχέση που σας κάνει να νιώθετε έτσι. Προσπαθήστε να ανακαλύψετε την πραγματική αιτία του προβλήματος για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στη ρίζα του.
2. Θέλετε να ξεφύγετε από την πραγματικότητα.
Αν αρκετές φορές μέσα στη μέρα, πιάνετε τον εαυτό σας να ονειροπολεί και να θέλει να ξεφύγει από την πραγματικότητα, τότε πρέπει να αλλάξετε κάποια πράγματα που σας ενοχλούν. Όταν φανταζόμαστε μια ζωή διαφορετική από αυτήν που έχουμε και σκεφτόμαστε πώς θα μπορούσαμε να την αλλάξουμε χωρίς όμως να το κάνουμε στην πράξη, η ψυχολογία μας επηρεάζεται και «πέφτει».
3. Θέλετε να απομονώνεστε.
Βρίσκετε δικαιολογίες για να μην συναντάτε φίλους και γνωστούς, αποφεύγετε να απαντάτε στα τηλέφωνα ακόμα κι αν σας καλούν αγαπημένα σας πρόσωπα, νιώθετε εξάντληση και δεν έχετε καμία διάθεση να βρεθείτε ανάμεσα σε πολύ κόσμο. Η απομόνωση είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της ψυχικής κούρασης. Σκεφτείτε όμως πόσο θα σας βοηθούσε να μιλήσετε σε κάποιο δικό σας άτομο!
4. Σκέφτεστε πάντα το χειρότερο σενάριο
Δεν είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε πάντα αισιόδοξα. Όταν οι αρνητικές σκέψεις μονοπωλούν το μυαλό μας, σημαίνει ότι έχουμε εξάντληση και έχουμε κουραστεί τόσο πολύ ψυχικά που δεν έχουμε ούτε τη δύναμη να αναλογιστούμε κάτι θετικό.
Δεν είναι εύκολο να μην επηρεάζεσαι από πράγματα και καταστάσεις που σε στενοχωρούν, σε κουράζουν ή σε αγχώνουν. Η θετική και ψύχραιμη αντιμετώπιση πάντα βοηθάει. Η συμβουλή μας: αν νιώθετε έτσι, μην διστάσετε να ζητήσετε τη στήριξη των δικών σας ανθρώπων. Θα δείτε ότι αυτόματα θα φύγει ένα βάρος από πάνω σας.
epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά είναι τα πιο συχνά σημάδια που δείχνουν ότι πάσχετε από ψυχική κόπωση
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1603853880154092619
Σχόλια
item