Γιάννενα: Άμεσα μέτρα ενίσχυσης στην πτηνοτροφία Γιάννενα: Άμεσα μέτρα ενίσχυσης στην πτηνοτροφία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Άμεσα μέτρα ενίσχυσης στην πτηνοτροφία

Γιάννενα: Άμεσα μέτρα ενίσχυσης στην πτηνοτροφία
Το αμέσως επόμενο διάστημα και αφού η Διεπαγγελματική Οργάνωση του πτηνοτροφικού κλάδου υποβάλει στο υπουργείο τα πλήρη στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης του κλάδου. 
Μέτρα όμως, που θα έχουν τον χαρακτήρα της άμεσης εισοδηματικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία και όχι τη μορφή του δανεισμού, όπως ανακοίνωσε χθες η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτ. Αραμπατζή, που επισκέφθηκε τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό και συναντήθηκε με τη διοίκησή του. 
Ο κλάδος της πτηνοτροφίας βρέθηκε και αυτός όπως και το σύνολο της πρωτογενούς παραγωγής αντιμέτωπος με μία οικονομική καταστροφή, με τις πωλήσεις να καταγράφουν τεράστια πτώση από το τέλος Μαρτίου και τις επιχειρήσεις να στοκάρουν τεράστια αποθέματα σε κατεψυγμένα προϊόντα, που δεν απορροφήθηκαν από την αγορά.
Η κυβέρνηση διαθέτει σύμφωνα με την κα Αραμπατζή ένα ποσό της τάξης των 150 εκ. ευρώ, από εθνικούς πόρους για την ενίσχυση των κλάδων της πρωτογενούς παραγωγής, εκ των οποίων τα 31 εκ έχουν ήδη δεσμευτεί και θα δοθούν για την ενίσχυση της αιγοπροβατοτροφίας. 
Από τα υπόλοιπα 120 εκ. ένα σημαντικό μερίδιο θα καταλήξει στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, όχι με τη μορφή του δανεισμού όμως, αλλά με τη μορφή της απευθείας ενίσχυσης. 
Η κα Αραμπατζή χαρακτήρισε πρότυπο το μοντέλο της συνεταιριστικής λειτουργίας του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, σημειώνοντας πως αντίστοιχες δομές αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση ώστε να ενισχύονται περαιτέρω.
«Οι συλλογικότητες τέτοιας μορφής μπορούν να μας δείξουν το δρόμο για την απόκτηση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα και της διασύνδεσης των ποιοτικών προϊόντων με τη μείωση του κόστους παραγωγής. 
Ο Συνεταιρισμός είναι μία πρότυπη, πλήρως καθετοποιημένη μονάδα, που εξελίσσεται συνεχώς, αναζητά νέα επενδυτικά σχέδια για προϊόντα στην αγορά και είναι μία εταιρεία, με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα, με 500 συνεταιριστές και πολλές θέσεις εργασίας», ανέφερε.
Την κα Αραμπατζή υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ανδρέας Δημητρίου εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το περιεχόμενο της συζήτησης και για τη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας να υποστηρίξει ενεργά τον κλάδο και μάλιστα σύντομα.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Άμεσα μέτρα ενίσχυσης στην πτηνοτροφία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8646202882785892929
Σχόλια
item