Πρέβεζα: Ο Λούρος γιορτάζει τον προστάτη του Άγιο Βαρνάβα Πρέβεζα: Ο Λούρος γιορτάζει τον προστάτη του Άγιο Βαρνάβα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Ο Λούρος γιορτάζει τον προστάτη του Άγιο ΒαρνάβαΜε λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Εσπερινός στην Εκκλησία του Αγίου Βαρνάβα στο Λούρο.

Για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών ο Εσπερινός τελέστηκε στον αύλειο χώρο του Ναού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου.

Την Ακολουθία μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γούσης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ακρίβης, Βαγγέλης Ροπόκης, Αθηνά Κωνσταντάκη, Γρηγόρης Κουμπής, Δ.Ε Λούρου Νίκος Παγγές, Δ.Ε Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λούρου Σπύρος Γκούρας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι ,εκπρόσωποι συλλόγων και άλλοι φορείς.

Στο κήρυγμά του ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη ζωή και τη δράση του Απόστολου Βαρνάβα, επικεντρώνοντας και στα όσα έχει πει τον καιρό της πανδημίας η καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Ελένη Γιαμαρέλου σύμφωνα με την οποία η θεία Κοινωνία είναι ένα μυστήριο το οποίο ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις και δεν κοινωνείς καθόλου, ενώ δεν υπάρχουν σύμφωνα με την ίδια μεσοβέζικες λύσεις.

Η εκκλησία του Αγίου Βαρνάβα είναι η δεύτερη ανά τη Χριστιανωσύνη και είναι χτισμένη που είναι κτισμένη το 1833 σε θέση παλαιότερου ναού (πιθανότατα του 12ου αιώνα όπως φαίνεται από επιγραφές) και βρίσκεται σε ένα σημαντικό βιότοπο (περιοχή Ramsar, Natura 2000, Εθνικό Πάρκο) στην περιοχή του Λούρου.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαρνάβα με την Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί το πρωί στο Ναό.

Πρέβεζα: Ο Λούρος γιορτάζει τον προστάτη του Άγιο Βαρνάβαepirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ο Λούρος γιορτάζει τον προστάτη του Άγιο Βαρνάβα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5079371409273705195
Σχόλια
item