Δέσποινα Ολυμπίου: "Από την επεισοδιακή αποχώρηση του Γιαννόπουλου είδατε μόνο..."

Δέσποινα Ολυμπίου: "Από την επεισοδιακή αποχώρηση του Γιαννόπουλου είδατε μόνο..."
Χαρούμενη χαζομαμά ενός τρίχρονου αγοριού, μόνιμα χαμογελαστή, η Δέσποινα Ολυμπίου αποτελεί μια εξαίρεση τραγουδίστριας που κατάφερε να κάνει καριέρα χωρίς εκπτώσεις στον χαρακτήρα και τις αξίες της. 
Στην πρώτη της συνέντευξή μετά την αποχώρησή της από το «Just the 2 of us» μιλά για την... εκρηκτική συνεργασία της με τον Γιώργο Γιαννόπουλο, θυμάται τη γνωριμία της με τη Δέσποινα Βανδή πριν από 25 χρόνια και αναφέρεται στις δύο φορές που κλονίστηκε συναισθηματικά, στις μαγικές στιγμές με τον γιο της, αλλά και στην περίοδο που άλλαξε η ζωή της όταν γνώρισε τον σύντροφό της και απέκτησε το παιδί της.

Σε μία δήλωσή σου είπες ότι με το «Just the 2 of us» αναμετρήθηκες με το «θεριό» που λέγεται τηλεόραση. Σου ήταν πάντα δύσκολο να εκτίθεσαι τηλεοπτικά;

Η έκθεση είναι μέρος της δουλειάς μου αλλά μόνο όταν συνοδεύεται από τραγούδι και μουσική. 
Στις συνεντεύξεις και στις φωτογραφίσεις, και ειδικά όταν γίνονται σε περιορισμένο χρόνο, χάνω τον αυθορμητισμό μου, τη χαλαρότητα, στοιχεία που χρειάζονται πιστεύω στον φακό. Για έναν περίεργο λόγο, αγχώνομαι!

Όταν, λοιπόν, σου έγινε η πρόταση για το σόου είχες αρχικά κάποιους δισταγμούς; Τι μέτρησε για να τη δεχτείς;

Μου είχαν γίνει αρκετές φορές προτάσεις για τηλεοπτικά παιχνίδια -και για αυτό το σόου στο παρελθόν στο Mega, για το «Dancing with the stars» και για το «Your face sounds familiar»- και αρνήθηκα γιατί δεν ήμουν αρκετά τολμηρή. 
Αυτή η πρόταση δεν με έπιασε εντελώς απροετοίμαστη. Το «Just the 2 of us» είχε να κάνει και με τραγούδι που ήταν το αντικείμενό μου και σίγουρα με αυτό νιώθω εξοικείωση και άνεση. 
Αυτό όμως που με παρακίνησε να πάω ήταν μια ερώτηση της δημοσιογράφου όταν με πήρε τηλέφωνο στην πρώτη μου επαφή με την παραγωγή. 
Με ρώτησε αν ζω στην Αθήνα, γιατί νόμιζε ότι είμαι στην Κύπρο! Μα ζω στην Αθήνα από το 1994! Oκ, είπαμε, δεν πάω σε κοσμικά και δεν εμφανίζομαι πολύ, αλλά τόσο πολύ! (γέλια)

Η αποκάλυψη της Δέσποινας Ολυμπίου για την επεισοδιακή αποχώρηση του Γιαννόπουλου από το Just the 2 of us

Δέσποινα Ολυμπίου Γιώργος Γιαννόπουλος J2us

Η αποχώρησή σας με τον Γιώργο Γιαννόπουλο ήταν επεισοδιακή. Πού οφειλόταν όλη αυτή η ένταση; Κυρίως από την πλευρά του Γιώργου που είναι ένας άνθρωπος πιο χειμαρρώδης στις σκέψεις και στις πράξεις του;

Κυρίως ναι, σε αυτό. Και είδατε μόνο το ένα πέμπτο των όσων είχαν συμβεί και ειπωθεί. Όντως είναι χειμαρρώδης και ό,τι σκέφτεται το λέει αμέσως χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες, μα το καλύτερο είναι ότι δεν στέκεται σε αυτό . 
Δηλαδή δεν θα κάτσει να σκάσει. Θα τα πει, θα τα εξηγήσει και τελείωσε. Μετά από λίγο τα έχει ξεχάσει ή πάει στο επόμενο. Εγώ, πάλι, έχω εντελώς αντίθετο λειτουργικό! Σκέφτομαι πριν μιλήσω και μετρώ τις λέξεις μου και αν κάνω λάθος στενοχωριέμαι πολύ. Αυτό στην τηλεόραση επίσης μπορεί να είναι βαρετό και αποστειρωμένο.

Η συνεργασία σας στις πρόβες πώς ήταν όλο αυτό το διάστημα; Γιατί μίλησες για αγένεια στις πρόβες για το τραγούδι «Από το Βορρά ως το Νότο»;

Δεν μου έφταιγε το τραγούδι ως σύνθεση, αλλά η διαδικασία η οποία με ακύρωσε ως coach. Το δε τραγούδι, η δομή του και η συχνότητά του ακύρωσε το ντουέτο, το σωστό μοίρασμα φωνών (άντρα – γυναίκα) που στην ουσία αυτό καλούμαστε να κάνουμε.
Δεν μπορούσα να προσφέρω και πολλά στη συγκεκριμένη μας εμφάνιση παρά μόνο κάποιες συμβουλές στον Γιώργο με τις ανάσες και την τονικότητά του σε σχέση με το πώς ακουγόταν. 
Από εκεί και πέρα ήταν ένα όμορφο τραγούδι, το οποίο ήταν μέτριο σε συναγωνισμό σε σχέση με αυτά που μπορεί να προσφέρει ένα άλλο, με άλλες δυναμικές και καταλληλότερο για ένα τηλεοπτικό παιχνίδι με συναγωνισμό.
epirusblog.gr
5 of 5
Δέσποινα Ολυμπίου: "Από την επεισοδιακή αποχώρηση του Γιαννόπουλου είδατε μόνο..."
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 4772628807197238499
item