Γιάννενα: ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - Με κανόνες η επαναλειτουργία των Μουσείων Γιάννενα: ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - Με κανόνες η επαναλειτουργία των Μουσείων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - Με κανόνες η επαναλειτουργία των Μουσείων

Γιάννενα: ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - Με κανόνες η επαναλειτουργία των Μουσείων
Με την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την τοποθέτηση των προστατευτικών διαχωριστικών στα εκδοτήρια, όπως και την τοποθέτηση των ειδικών ενημερωτικών πινακίδων στα Μουσεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, που είναι το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό Μουσείο αντίστοιχα, επανεκκινούν τη λειτουργία τους από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, τόσο στο Αρχαιολογικό, όσο και στο Βυζαντινό Μουσείο της πόλης, έχουν ήδη τοποθετηθεί οι σημάνσεις για τις αποστάσεις ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούν οι επισκέπτες μεταξύ τους, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, ενώ αντίστοιχες ενημερωτικές πινακίδες έχουν τοποθετηθεί στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ.

Επίσης στο χώρο εισόδου της Ακρόπολης, στο πωλητήριο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο που οδηγεί στο Βυζαντινό Μουσείο και στις άλλες αίθουσες εκδηλώσεων που ανήκουν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Στο Ioannina TV, μίλησε χθες η Παρασκευή Γιούνη, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, η οποία αναφέρθηκε στην σταδιακή επαναλειτουργία των Μουσείων, που μπορούν από τη Δευτέρα να δέχονται επισκέπτες, πάντα όμως με την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και με υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας για το σύνολο των επισκεπτών και των εργαζομένων.

«Προφανώς, είναι μία δύσκολη και πρωτόγνωρη συνθήκη για όλους, όμως πιστεύουμε, ότι όλα θα πάνε καλά. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει την προετοιμασία για την τοποθέτηση των διαχωριστικών στα εκδοτήρια και μέχρι αύριο (σ.σ σήμερα) θα έχουν τοποθετηθεί και οι ενημερωτικές σημάνσεις στο εσωτερικό των Μουσείων», ανέφερε η κα Γιούνη

Αντίστοιχα και στους αρχαιολογικούς χώρους, όπως σε αυτόν της Δωδώνης, συστήνεται η τήρηση των αποστάσεων τουλάχιστον 1,5 μέτρου, ενώ επιπλέον μέτρα έχουν ληφθεί και τηρούνται στο χώρο όπου εξελίσσονται οι εργασίες για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου.

Οι εκθέσεις
Τόσο στο Αρχαιολογικό, όσο και στο Βυζαντινό Μουσείο, αλλά και στην αίθουσα «Δημ. Κωστάντιος» στο Ιτς Καλέ, από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν και οι περιοδικές εκθέσεις που είχαν ξεκινήσει πριν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Πρόκειται για την έκθεση «αργυροφεγγής – Τα αργυρά των Ιωαννίνων» που φιλοξενείται και στο Αρχαιολογικό και στο Βυζαντινό Μουσείο, την έκθεση «Ο καιρός της Επανάστασης – Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Μπαϋρον», που φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιτς Καλέ και τέλος για την έκθεση «Ήπειρος – Μητροπόλεις και αποικίες – Τα άκρα του αρχαίου κόσμου», που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - Με κανόνες η επαναλειτουργία των Μουσείων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5296567664844133374
Σχόλια
item