Γιάννενα: Διαγωνισμός φωτογραφίας από μαθητές για την πόλη Γιάννενα: Διαγωνισμός φωτογραφίας από μαθητές για την πόλη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Διαγωνισμός φωτογραφίας από μαθητές για την πόλη

Γιάννενα: Διαγωνισμός φωτογραφίας από μαθητές για την πόλη
Διαγωνισμό φωτογραφίας για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που εορτάστηκε προχτές.
Σκοπός του διαγωνισμού με θέμα «Η πόλη που δεν ξέρουμε», είναι η κινητοποίηση και συμμετοχή παιδιών και εφήβων σε πιο βιώσιμα μοντέλα τρόπου ζωής, μέσω της φωτογραφίας.
Τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προστασίας Περιβάλλοντος και Λίμνης Βασίλης Βλέτσας, υπογραμμίζοντας ότι οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία δεν επιτρέπουν την υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων.
Όπως τόνισε:
«Οι μαθητές καλούνται να αποτυπώσουν γωνιές και τοπία των Ιωαννίνων που σχετίζονται με το περιβάλλον και δεν είναι ευρέως γνωστά, με στόχο να μας παρουσιάσουν μια διαφορετική πόλη. Μια πόλη με ξεχωριστή ομορφιά, μια πόλη που αξίζει να επισκεφθείς, μια πόλη που αξίζει να ζεις.
Όσοι λοιπόν ψάχνουν ευκαιρία να δημιουργήσουν, μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας του Δήμου Ιωαννιτών».
Οι τρόποι συμμετοχής είναι απλοί:
– Οι μαθητές αποτυπώνουν μέσω του κινητού ή του φωτογραφικού φακού μια φωτογραφία της πόλης που δεν ξέρουμε.
– Τυπώνουν τη φωτογραφία και την αποστέλλουν μαζί με τα στοιχεία τους στη Διεύθυνση: Δημαρχείο Ιωαννίνων, Πλατεία Δημοκρατίας 5, Ιωάννινα, με την ένδειξη «Διαγωνισμός Φωτογραφίας».
Οι φωτογραφίες που θα συγκεντρωθούν, θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή που θα συσταθεί και θα βραβευτεί η καλύτερη. Αυτή που θα αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο, την «πόλη που δεν ξέρουμε»!
Ο διαγωνισμός λήγει στις 31 Αυγούστου.
Το βραβείο θα είναι μια φωτογραφική μηχανή.
Ο/Η τυχερός/ή θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού, ενώ όλες οι φωτογραφίες που θα αποστείλουν οι μαθητές θα περιλαμβάνονται σε έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη, το Φθινόπωρο.

Και για το ομορφότερο μπαλκόνι

Εκτός από τον διαγωνισμό φωτογραφίας ο Δήμος καλεί τους δημότες να προετοιμαστούν από τώρα, για το ομορφότερο μπαλκόνι, το οποίο θα βραβευτεί την άνοιξη του 2021, με αφορμή και πάλι την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Επειδή όμως η μεταμόρφωση ενός μπαλκονιού απαιτεί χρόνο, προαναγγέλλουμε τον διαγωνισμό από σήμερα, δίνοντας το έναυσμα για δημιουργία, σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Διαγωνισμός φωτογραφίας από μαθητές για την πόλη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8194744898710290141
Σχόλια
item