Ξεκίνησε η ανάπλαση στο Μικρολίμανο -Κατεδαφίζονται οι αυθαίρετες κατασκευές

Ξεκίνησε η ανάπλαση στο Μικρολίμανο -Κατεδαφίζονται οι αυθαίρετες κατασκευές

Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών σε καταστήματα του Μικρολίμανου από τον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο.

Οι εργασίες αφορούν, σε πρώτη φάση, την κατεδάφιση κατασκευών σε καταστήματα τα οποία δεν είναι σε λειτουργία, «έτσι ώστε να μην πληγεί», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, «αυτή τη δύσκολη περίοδο, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή».

Ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο Πειραιά

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου είναι μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις των τελευταίων δεκαετιών στην πόλη του Πειραιά, λέγοντας πως αποτελούσε δέσμευση της δημοτικής αρχής που γίνεται πλέον πράξη.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης προσέθεσε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών, για τις οποίες έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, καθώς αντιμετωπίσαμε δυσκολίες σε επίπεδο γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων, τις οποίες ξεπεράσαμε». 

Ο κ. Μώραλης ανέφερε επίσης, πως θα ακολουθήσει η ανάπλαση της Ακτής Δηλαβέρη, ένα έργο που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, προκειμένου να ενοποιηθεί όλο το παραλιακό μέτωπο στο Μικρολίμανο. 

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που το Μικρολίμανο θα αλλάξει ριζικά όψη και θα γίνει μια σύγχρονη, φιλόξενη περιοχή, πόλος έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας».

Σχετικά με την ανάπλαση στο Μικρολίμανο, υπενθυμίζεται ότι η μελέτη προβλέπει μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων σε άλλο σημείο του κοινόχρηστου χώρου, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας 3,5 μέτρων, όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων, καθορισμός νέων χώρων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες. 

Προβλέπει επίσης, νέα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, ασφαλτικά έργα, αναβάθμιση του αποχετευτικού στη συγκεκριμένη περιοχή, ο δε προϋπολογισμός του έργου είναι 6 εκατ. ευρώ.

epirusblog.gr
5 of 5
Ξεκίνησε η ανάπλαση στο Μικρολίμανο -Κατεδαφίζονται οι αυθαίρετες κατασκευές
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5319943638652702700
item