Γιάννενα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Μουσικής Γιάννενα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Μουσικής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Μουσικής

Γιάννενα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Μουσικής

Η 21η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών την γιορτάζει με ένα μικρό μουσικό δρώμενο στην Κεντρική Πλατεία. 

Η Ορχήστρα Εγχόρδων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Χλίτσιου θα παρουσιάσει ένα μισάωρο πρόγραμμα με τίτλο: «COVID-Free Χατζιδάκις», στις 8 το βράδυ. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα τραγούδια: Βροχή Η Μπαλάντα του Ούρι Τ’ Αστέρι του Βοριά Το Φεγγάρι είναι Κόκκινο Μην τον Ρωτάς τον Ουρανό Τώρα που πας στην Ξενιτιά Έλα Πάρε μου τη Λύπη Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ, του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και υπό την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού. 

Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας. 

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου, κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Μουσικής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 165523167046859485
Σχόλια
item