Γιάννενα: Τα αυτοκίνητα επιστρέφουν στον παραλίμνιο Γιάννενα: Τα αυτοκίνητα επιστρέφουν στον παραλίμνιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τα αυτοκίνητα επιστρέφουν στον παραλίμνιο

Γιάννενα: Τα αυτοκίνητα επιστρέφουν στον παραλίμνιο
Στις 28 Ιουνίου λήγει η δοκιμαστική «πεζοδρόμηση» της παραλίμνιας περιοχής, καθώς αποφασίστηκε το μέτρο να μη συνεχιστεί για το υπόλοιπο διάστημα του καλοκαιριού.

Τα πρώτα βασικά συμπεράσματα τα οποία καταγράφει ο δήμος από την εφαρμογή του μέτρου, είναι ότι παρότι το πρώτο διάστημα αγκαλιάστηκε θερμά από πεζούς και ποδηλάτες, σταδιακά το ενδιαφέρον για βόλτες ή ποδηλατοβόλτες μειώθηκε.

Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται και στις καιρικές συνθήκες, καθώς ήταν σχεδόν καθημερινές οι απογευματινές βροχοπτώσεις το διάστημα του Ιουνίου. Παράλληλα καταγράφηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα, κάτι που απαιτεί ένα ευρύτερο πλαίσιο κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων.

Ο δήμος έλαβε υπόψιν του και τις διαμαρτυρίες από τα καταστήματα εστίασης που δραστηριοποιούνται στην παραλίμνια ζώνη, τα οποία απέδωσαν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας τη μειωμένη κίνηση του προηγούμενου διαστήματος.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το επόμενο διάστημα η παραλίμνιος να μη μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ οχημάτων. 

Απευθύνει έκκληση και στους οδηγούς να συμβάλλουν από την πλευρά τους, ώστε να αποφευχθούν εικόνες κυκλοφοριακού χάους.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα αυτοκίνητα επιστρέφουν στον παραλίμνιο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5199741068834027484
Σχόλια
item