Γιάννενα: Ο Αλ. Καχριμάνης για την αγορά διατηρητέου από το Π.Τ.Α. Ηπείρου Γιάννενα: Ο Αλ. Καχριμάνης για την αγορά διατηρητέου από το Π.Τ.Α. Ηπείρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ο Αλ. Καχριμάνης για την αγορά διατηρητέου από το Π.Τ.Α. ΗπείρουΓιάννενα: Ο Αλ. Καχριμάνης για την αγορά διατηρητέου από το Π.Τ.Α. Ηπείρου
Ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου με τη διπλή ιδιότητα Περιφερειάρχη και Προέδρου του Περιφερειακού Ταμείου Ηπείρου, σχετικά με την πρόθεση αγοράς διατηρητέου ακινήτου στην πόλη των Ιωαννίνων μεταξύ άλλων σημείωσε:

Το Περιφερειακό Ταμείο είναι ανεξάρτητο – της Περιφέρειας- όργανο, θεσμοθετημένο από το Κράτος στο οποίο προεδρεύει ο Περιφερειάρχης και συμμετέχουν εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου και άλλων φορέων.

Το Περιφερειακό Ταμείο, αποφάσισε να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, προκειμένου να αξιοποιήσει τα ταμειακά του διαθέσιμα, τα οποία μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν για την εξόφληση του δανείου που είχε λάβει η πρώην Κρατική Περιφέρεια για την ανακατασκευή τμήματος του πρώην Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο οποίο στεγάζονται σήμερα οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Κράτους. 

Σε διαφορετική περίπτωση τα αναξιοποίητα και μη δεσμευμένα διαθέσιμα υπήρχε κίνδυνος να περιέλθουν στο Δημόσιο.

Η πρόταση για την αγορά διατηρητέου ακινήτου, έγινε αρχικά από διακεκριμένο Αρχιτέκτονα – Καθηγητή με σκοπό να διασωθεί ένα από τα λιγοστά που έχουν απομείνει στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων και τα οποία καταστρέφονται εξαιτίας και της πολυιδιοκτησίας του.

«Την πρόταση αυτή τη συζήτησε το Δ.Σ. και ομόφωνα αποφασίστηκε η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων για αυτό το σκοπό. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα, έγινε η δημοπρασία. Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί το ΠΤΑΗ να γίνει τράπεζα, είναι άλλο θέμα. Τράπεζα από το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου αποκλείεται από τη νομοθεσία και από τη λειτουργία του», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο Αλ. Καχριμάνης για την αγορά διατηρητέου από το Π.Τ.Α. Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6188049441902544649
Σχόλια
item