Άρτα: Αναβίωση εθίμου του Άι Γιάννη Ριγανά Άρτα: Αναβίωση εθίμου του Άι Γιάννη Ριγανά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Αναβίωση εθίμου του Άι Γιάννη Ριγανά

Άρτα: Αναβίωση εθίμου του Άι Γιάννη Ριγανά
Ο Σύλλογος Φίλων Ιερού Βυζαντινού Ναού Αγίας Θεοδώρας Άρτας σας προσκαλεί στην αναβίωση του εθίμου του Άι Γιάννη Ριγανά, την Tρίτη 23 Ιουνίου 2020 και ώρα 9 το βράδυ στην πλατεία Αγίας Θεοδώρας. Σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος αναφέρει:

«Το έθιμο χάνετε στα βάθη των αιώνων και αναβίωνε παλιά σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας. Η κάθε οικογένεια φέρνει το Μαγιάτικο στεφάνι που μέχρι τότε είχε κρεμασμένο στην κεντρική είσοδο του σπιτιού. 

Παραμονή της εορτής του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννη του προδρόμου το βράδυ ανάβουμε φωτιά στα στεφάνια και όλοι πηδάμε 3 φορές πάνω από την φωτιά για καλή τύχη και υγεία όπως ορίζει η παράδοση.

Ονομάστηκε Άι Γιάννης Ριγανάς γιατί στην εορτή του είναι οι μεγαλύτερες μέρες του χρόνου και η καλύτερη περίοδος για την συγκομιδή της Ρίγανης. 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι λόγου των περιορισμών για την πανδημία, φέτος δεν θα πλαισιώνετε το έθιμο μουσικοχορευτικά και ο Σύλλογός μας επιφυλάσσετε για καλοκαιρινό αντάμωμα με την άρση των μέτρων αν όλα πάνε καλά».
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Αναβίωση εθίμου του Άι Γιάννη Ριγανά
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2632660814950276545
Σχόλια
item