Νέες δημοσκοπήσεις: Κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ - Εισροές ψηφοφόρων και από ΣΥΡΙΖΑ Νέες δημοσκοπήσεις: Κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ - Εισροές ψηφοφόρων και από ΣΥΡΙΖΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέες δημοσκοπήσεις: Κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ - Εισροές ψηφοφόρων και από ΣΥΡΙΖΑ

Νέες δημοσκοπήσεις: Κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ - Εισροές ψηφοφόρων και από ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα, που κυμαίνεται από 16,9% έως και 20,8%, διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη.

Στη δημοσκόπηση  της εταιρείας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση η ΝΔ συγκεντρώνει 41,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ κινείται στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 4,4%,  η Ελληνική Λύση στο 4,6% και το ΜεΡΑ25 στο 3,3%.


prothesi

Στη βαθμολογία των υπουργών της κυβέρνησης, πρώτος σε θετικές ψήφους για την αποτελεσματικότητά του αξιολογείται από τους πολίτες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης (7,2), και ακολουθούν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (7), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος (6,7), ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης (6,3), η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως (5,7),ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας (5,6) και ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (5,5).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της κατασκευής φράχτη στον Έβρο (83,0%), ενώ σημαντικό ποσοστό επιθυμεί στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (56,0%) έναντι 40% που προτιμούν τη διπλωματική οδό. 


Την ίδια ώρα το 53% των ερωτηθέντων συμφωνεί πως πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση και των 300 βουλευτών για σύγκρουση με την Τουρκία εάν εκείνη υλοποιήσει τις εξαγγελίες της. 

tourkia

alco1

Στα έγκυρα, τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής: ΝΔ 40,4%, ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, ΚΙΝΑΛ 6,4%, ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 3,7% και ΜέΡΑ 25 στο 2,6%.

alco2

H Νέα Δημοκρατία εμφανίζει ποσοστό υψηλότερο από αυτό που πήρε στις εκλογές του Ιουλίου, όχι μόνο γιατί εμφανίζει υψηλή συσπείρωση αλλά και γιατί υποδέχεται ψηφοφόρους από άλλα κόμματα. 

Χαρακτηριστικά, 1 στους 10 ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, δηλώνει πως μετακινείται προς την Νέα Δημοκρατία. Εισροές εμφανίζει η ΝΔ και από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Σημαντικό ποσοστό 48% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει το 23 %. Το 26% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.


katalliloteros

Στους αποτελεσματικότερους υπουργούς της κυβέρνησης οι πολίτες αναφέρουν πρώτο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενώ τελευταίος στη λίστα είναι ο υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ypourgoi_2

Οι πολίτες φαίνονται σχετικά ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία και με άριστα το 10, βαθμολογούν τους χειρισμούς της με 6.

07

Το ζήτημα της έλευσης των τουριστών στη χώρα μας φαίνεται να προβληματίζει τους πολίτες, αφού το 89% πιστέυει ότι θα πρέπει οι τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι να έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοιό.

touristes


epirusblog.gr
5 of 5
Νέες δημοσκοπήσεις: Κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ - Εισροές ψηφοφόρων και από ΣΥΡΙΖΑ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 888558714833644122
Σχόλια
item