Εκλογές ΗΠΑ: Η υπόθεση «ράμπα-γκέιτ» επισκιάζει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ: Η υπόθεση «ράμπα-γκέιτ» επισκιάζει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ

Διαστάσεις σκανδάλου λαμβάνει η υπόθεση «Ράμπα-γκέιτ» (Ramp-gate) ταράζοντας τα νερά στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς να θέλουν να μάθουν εάν έφταιγαν τα παπούτσια του Αμερικανού προέδρου που κατέβαινε με αργό βηματισμό την ράμπα κατά την επίσκεψή του στην Στρατιωτική Ακαδημία στο West Point στις 13 Ιουνίου ή εάν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Wall Street Journal», ο Τραμπ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει Πάρκινσον απαντώντας - όπως συνηθίζει - με ειρωνικό τρόπο: «Ήμουν εκεί για ώρες. Και τι εισπράττω γι' αυτό; Όλοι επικεντρώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο κατέβηκα τη ράμπα. 

Έχω Πάρκινσον; Δεν το πιστεύω», δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι το βίντεο που τον δείχνει να περπατά με αργά βήματα στη ράμπα προκλήθηκε από τα παπούτσια που φορούσε επιμένοντας ότι «τα τελευταία μέτρα τα έτρεξε».




Προσπαθώντας να καθησυχάσει τους Αμερικανούς ότι είναι υγιέστατος, ο 74χρονος Τραμπ «σηκώνει τα μανίκια» για να δώσει το καλύτερό του εαυτό στην αυριανή συγκέντρωση στην Τούλσα της Οκλαχόμα, για την οποία έχει ήδη δεχθεί ουκ ολίγα επικριτικά σχόλια. Πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να τον κατηγορήσουν ότι, εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid-19, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των Αμερικανών υποστηρικτών του που θα βρίσκονται σε κλειστό χώρο.

Με τις κάμερες να είναι αύριο στραμμένες πάνω του καταγράφοντας κάθε κίνησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να πείσει τους συμπολίτες του ότι για να πιει νερό συνηθίζει να σηκώνει το ποτήρι με τα δύο χέρια κι ότι ο αργός βηματισμός του κατεβαίνοντας την ράμπα στην αμερικανική στρατιωτική ακαδημία του West Point ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και τίποτα άλλο.

Με τον οικονομικό σύμβουλό του να προτείνει την χρήση μάσκας σε όλους όσοι θα βρίσκονται στην αυριανή προεκλογική συγκέντρωση, ο ίδιος περνά στην αντεπίθεση «αδειάζοντας» έναν ακόμη συνεργάτη του. «Ορισμένοι φορούν μάσκα για να δείξουν την δυσαρέσκειά τους απέναντί μου», δηλώνει ο ένοικος του Λευκού Οίκου στην εφημερίδα «Wall Street Journal».

Η στρατηγική του Τραμπ να αμφισβητεί ανοιχτά τους συνεργάτες του έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών. Το 37% των στελεχών του κόμματός του δηλώνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος διχάζει την χώρα.

Την ίδια ώρα, έκθεση του ινστιτούτου «Rasmussen» δείχνει ότι, το 34% των Αμερικανών πιστεύουν ότι ξεσπάσει ένας ακόμη εμφύλιος στη χώρα καθώς η πολιτική Τραμπ για τις ρατσιστικές επιθέσεις και την πανδημία του νέου κορωνιού ενισχύουν το κλίμα δυσφορίας στις ΗΠΑ. 

Ο Τραμπ πρέπει να πείσει το κόμμα του, τον λαό του αλλά και την διεθνή κοινότητα πως η αστάθειά του και οι στιγμές αδυναμίας που κατέγραψε ο φακός πριν από μία εβδομάδα, δεν είναι κάτι σοβαρό και ότι ο ίδιος δεν κρατάει μυστικά για την κατάσταση της υγείας του από τους συμπολίτες του.

Στο μεταξύ, νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας δείχνει ότι από την αστάθεια και την αδυναμία του Τραμπ, βγαίνει κερδισμένος ο 77χρονος βασικός πολιτικός του αντίπαλος, Τζο Μπάιντεν. Ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ο Μπάιντεν είναι ο εκλεκτός των Αμερικανών ψηφοφόρων για τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύει το δίκτυο «Fox News», ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, και φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών προηγείται με 12% μονάδες έναντι του Ρεπουμπλικανού προέδρου.


Ο Τραμπ τρώει τη... σκόνη του Μπάιντεν αποσπώντας ποσοστό 38% με τον Δημοκρατικό αντίπαλό του να αγγίζει το 50%.
epirusblog.gr
5 of 5
Εκλογές ΗΠΑ: Η υπόθεση «ράμπα-γκέιτ» επισκιάζει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6805997081072398089
item