Νίκος Χαρδαλιάς: Από Δευτέρα ανοίγουν οι πτήσεις εξωτερικού από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» Νίκος Χαρδαλιάς: Από Δευτέρα ανοίγουν οι πτήσεις εξωτερικού από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νίκος Χαρδαλιάς: Από Δευτέρα ανοίγουν οι πτήσεις εξωτερικού από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Νίκος Χαρδαλιάς: Από Δευτέρα ανοίγουν οι πτήσεις εξωτερικού από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Σε σύσκεψη με το υγειονομικό προσωπικό του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι ετοιμασίες προχωρούν και είναι σε καλό δρόμο, ώστε από τη Δευτέρα το αεροδρόμιο να ανοίξει για τις πτήσεις εξωτερικού, από συγκεκριμένες χώρες, με ασφαλή τρόπο και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις για τεχνικά ζητήματα.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός έγινε στόχος της αυτοαποκαλούμενης «παρουσιάστριας», στη Θεσσαλονίκη, η οποία και του πέταξε νερό. 

Η γυναίκα αρχικά προσέγγισε με φιλικές διαθέσεις και εγκωμίασε το έργο του Νίκου Χαρδαλιά, με εκφράσεις όπως «είσαι φοβερός, έσωσες την χώρα», του ζήτησε να βγουν μια αναμνηστική φωτογραφία.

Σημείωσε, δε, ότι ο ίδιος θα βρίσκεται και πάλι στη Θεσσαλονίκη από την Κυριακή, μια μέρα δηλαδή πριν από το άνοιγμα του αεροδρομίου σε πτήσεις από το εξωτερικό. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε με το υγειονομικό προσωπικό που θα αναλάβει από την προσεχή Δευτέρα (15 Ιουνίου) τις δειγματοληψίες επιβατών εξωτερικού για τον έλεγχο του κορωνοϊού.

Νίκος Χαρδαλιάς «Ξεκινάμε με 29 χώρες»

«Ξεκινάμε με εικοσιεννιά χώρες που βρίσκονται στη λίστα των ασφαλών χώρων προορισμού», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι ανάλογα με την κατάσταση, τα σχέδια θα επικαιροποιούνται διαρκώς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η επικαιροποίηση θα γίνεται «κάθε δεύτερη, τρίτη ημέρα», ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και σύμφωνα με τους αλγόριθμους και τα μοντέλα που έχουν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ώστε ο τουρισμός στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα εν γένει να γίνεται «με όρους ασφάλειας και σεβασμού της δημόσιας υγείας».

epirusblog.gr
5 of 5
Νίκος Χαρδαλιάς: Από Δευτέρα ανοίγουν οι πτήσεις εξωτερικού από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 347901383116571249
Σχόλια
item