Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Παπαδημούλη… με τρεις μέρες καθυστέρηση

Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Παπαδημούλη… με τρεις μέρες καθυστέρηση

Να καλύψει τον Παπαδημούλη χωρίς όμως να εκτεθεί επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση με τα ακίνητα του ευρωβουλευτή.

Η Κουμουνδούρου επέλεξε να μην εκδώσει ανακοίνωση, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με το οποίο αποκαλύπτεται ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης συνέχισε την έντονη δραστηριότητά του στην αγορά και υπενοικίαση ακινήτων και το 2019. 

Αντίθετα, άφησε τον ίδιο τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε μια μάλλον αμήχανη δήλωση με την οποία αφού επαναλάμβανε τα περί «δολοφονίας χαρακτήρων» σημείωνε ότι τα έσοδα από τα ακίνητα που ενοικιάζει σε ΜΚΟ για πρόσφυγες και μετανάστες θα διατεθούν στη στήριξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης Ελλήνων πολιτών που έχουν ανάγκη, αλλά και των προσφύγων και μεταναστών.

Όπως όλες οι ανακοινώσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών του κόμματος, η ανακοίνωση του Δημήτρη Παπαδημούλη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, όμως οι προσεχτικοί παρατηρητές σημείωναν με ενδιαφέρον την απουσία της οποιασδήποτε επίσημης αντίδρασης από την Κουμουνδούρου.

Κάλυψη από Χαρίτση
Τρεις μέρες μετά, πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης παρείχε επίσημα στήριξη στους χειρισμούς του Δ. Παπαδημούλη καθώς απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια. 

«Ο κ. Παπαδημούλης, ένας άνθρωπος με μακρά πολιτική διαδρομή, με τη δήλωσή του έδωσε πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ξεκαθάρισε πως ό,τι έχει πράξει έχει γίνει με απόλυτη διαφάνεια». 

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλούν είναι τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ που σύμφωνα με τα Πόθεν Έσχες χρωστάνε υπέρογκα ποσά στις τράπεζες.

Αλλά ούτε το ίδιο κόμμα της ΝΔ που «κατάφερε» το 2019 να αυξήσει το δανεισμό του κατά 30 εκ. ευρώ, τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες και οι επιχειρηματίες δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό».

Σε διαφορετικό τόνο Φίλης, Βούτσης και Μπαλάφας

Της δήλωσης Χαρίτση, πάντως, είχαν προηγηθεί τρεις τουλάχιστον τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η κάθε μια σε διαφορετικό τόνο. Ο Νίκος Φίλης στήριξε απόλυτα τον Δημήτρη Παπαδημούλη λέγοντας ότι οι εξηγήσεις του είναι απολύτως πειστικές. 

Ακολούθως ο Νίκος Βούτσης παρείχε προσεχτική κάλυψη λέγοντας ότι ο κ. Παπαδημούλης έδωσε δημόσια τις εξηγήσεις του και «όλοι κρινόμαστε». Τέλος, ο Γιάννης Μπαλάφας επέλεξε κρατήσει αποστάσεις από τον ευρωβουλευτή του κόμματος, λέγοντας ότι «δεν θα έκανε το ίδιο».

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την υπόθεση Παπαδημούλη είχε προκύψει πρόβλημα εντός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέλιο Κούλογλου να απειλεί με παραίτηση και τον Αλέξη Τσίπρα να τον μεταπείθει.

Όπως φαίνεται, πάντως, η υπόθεση Παπαδημούλη δεν αποκλείεται να αποτελέσει άλλο ένα πεδίο εσωτερικών τριβών καθώς οι ανακατατάξεις προσώπων και σχηματισμών εντός ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και παίρνουν στον δρόμο προς το Συνέδριο

epirusblog.gr
5 of 5
Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Παπαδημούλη… με τρεις μέρες καθυστέρηση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5214086829619334663
item