Συζήτηση στον δήμο Αθηναίων για την αποχώρηση από δομές σε άτομα που πήραν άσυλο Συζήτηση στον δήμο Αθηναίων για την αποχώρηση από δομές σε άτομα που πήραν άσυλο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συζήτηση στον δήμο Αθηναίων για την αποχώρηση από δομές σε άτομα που πήραν άσυλο

Συζήτηση στον δήμο Αθηναίων για την αποχώρηση από δομές σε άτομα που πήραν άσυλο

Συγκεκριμένες προτάσεις έχει καταθέσει ο δήμος Αθηναίων στο υπουργείο Μετανάστευσης, σχετικά με την απόφαση αποχώρησης από δομές και διαμερίσματα, όπου φιλοξενούνταν άτομα που εγκρίθηκε το αίτημα τους για παραχώρηση ασύλου.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, η οποία είναι η πρώτη που πραγματοποιείται δια ζώσης, μετά την περίοδο της καραντίνας. 

Αφορμή ήταν οι σχετικές ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού, Νότη Μηταράκη, τις προηγούμενες ημέρες αλλά και οι ανησυχίες που εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρατάξεις της αντιπολίτευσης, για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν.

Ο κ. Μπακογιάννης χαρακτήρισε τη συνεργασία του δήμου με το υπουργείο Μετανάστευσης «παραγωγική» και «εποικοδομητική». Όπως είπε οι προτάσεις του δήμου αποσκοπούν «η μετάβαση να γίνει όχι μόνο σταδιακά αλλά και ομαλά, δείχνοντας την ανθρωπιά μας αλλά και προστατεύοντας την πόλη».

Επίσης η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, Μελπομένη Δασκαλάκη, υπογράμμισε, ότι το ζήτημα των αποχωρήσεων «δεν έχει να κάνει με το δήμο, αλλά με τις πολιτικές της κυβέρνησης και τις προδιαγραφές και όρους των σχετικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ».


epirusblog.gr
5 of 5
Συζήτηση στον δήμο Αθηναίων για την αποχώρηση από δομές σε άτομα που πήραν άσυλο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7713152571523191325
Σχόλια
item