Πώς να αγαπήσετε τον εαυτό σας με τρία απλά βήματα

Πώς να αγαπήσετε τον εαυτό σας με τρία απλά βήματα
Τα περισσότερα όνειρα στη ζωή μας θα πραγματοποιηθούν μόνο όταν μάθουμε πραγματικά να αγαπάμε τον εαυτό μας.
Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά κανείς δεν μπορεί να αγαπήσει αν δεν έχει αγάπη για το πιο σημαντικό άτομο: τον εαυτό σου.
Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας κάνουν να έρθετε πιο κοντά με τον εαυτό σας.
Κoιμήσου περισσότερο
Μια πρόσφατη έρευνα του ΠΟΥ αναγνώρισε την έλλειψη ύπνου ως επιδημία, με τα 2/3 των ενηλίκων στις ανεπτυγμένες χώρες να μην συμπληρώνουν το απαραίτητο για την υγεία 8ωρο κάθε βράδυ. 
Η μακροχρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει σημαντικές διαταραχές τόσο στη διάθεσή σου όσο και στην ψυχική σου υγεία. «Η πολυετής ανεπάρκεια ύπνου υπονομεύει τη διανοητική ικανότητα καθώς και τη φυσική ζωτικότητα» αναφέρει ο καθηγητής Νευρολογίας και Ψυχολογίας στο Berkeley, Matthew Walker. Οπότε πάρε στα σοβαρά την υπόθεση «ύπνος» αυτή τη χρονιά, σταματώντας να κάνεις κάποια πράγματα ή εφαρμόζοντας αυτά τα tips.
Σταμάτα να ανησυχείς για πράγματα που δεν έχουν συμβεί
Στο βιβλίο του The Worry Cure, ο Dr Robert L. Leahy αποκαλύπτει πως το 85% των πραγμάτων για τα οποία ανησυχούμε, στην πραγματικότητα δεν συμβαίνουν ποτέ. Αυτό που συμβαίνει είναι το άγχος το οποίο εμφανίζεται και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εμφάνιση κατάθλιψης. 
Τι μπορείς να κάνεις; Βασικά, να πάψεις να ανησυχείς για όσα δεν έχουν συμβεί ακόμη, χωρίς αυτό να σημαίνει ωστόσο πως είσαι ανεύθυνος.
Μην είσαι vegan
Καλά αυτό είναι κάτι που δε χρειαζόταν απαραίτητα να το διαβάσεις εδώ. Γενικά, αυτό που εννοούμε είναι να μην τα παρακάνεις με τις δίαιτες που βασίζονται μόνο σε μια κατηγορία τροφών. Αρκεί να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και να αθλείσαι πού και πού, χωρίς να χρειάζεται να εξαντλείς σωματικά και ψυχικά τον εαυτό σου.
Mείωσε τη χρήση της τεχνολογίας
Ένα digital detox είναι κάτι που ενδεχομένως δεν είχες σκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν. Πλέον, οφείλεις να το σκεφτείς πιο σοβαρά από ποτέ - υπολόγισε μόνο πόσο χρόνο περνάς καθημερινά κάνοντας ανούσιο scroll-άρισμα στο Facebook ή το Instagram και τι συναισθήματα αυτό σου προκαλεί. 
Η ολική αποχή είναι βεβαίως αδύνατη, καθώς λίγο- πολύ όλοι στηρίζονται ακόμη και για τη δουλειά τους πάνω σε αυτό, αλλά σίγουρα μπορείς να αφιερώνεις λιγότερο χρόνο από 1,5 ώρα (ναι, τόσο διαρκεί παγκοσμίως σύμφωνα με μελέτες) για να επεξεργαστείς μια φωτογραφία που θέλεις να ποστάρεις.

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να αγαπήσετε τον εαυτό σας με τρία απλά βήματα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 9181767828000446010
item