Ήπειρος: Διεκδικεί ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό για τα Αιολικά Ήπειρος: Διεκδικεί ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό για τα Αιολικά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Διεκδικεί ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό για τα Αιολικά

Ήπειρος: Διεκδικεί ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό για τα Αιολικά
Ενεργό και ουσιαστικό ρόλο θα επιδιώξει να αναλάβει το περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με τις εξελίξεις με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή, κυρίως όμως στον ορεινό όγκο του Περιστερίου, όπου η διαδικασία φαίνεται να έχει προχωρήσει αρκετά.
Η περιφερειακή αρχή με τις δηλώσεις του κ. Καχριμάνη πριν από δύο περίπου εβδομάδες «έδειξε» την αρνητική της διάθεση να συνηγορήσει ή να γνωμοδοτήσει θετικά στις προτάσεις αυτές, που έχουν πάρει όμως ήδη την άδεια από την ΡΑΕ και χθες στην Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου, συζητήθηκε η πρόταση της περιφερειακής αρχής να συζητηθεί το θέμα εκτενώς σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Ο κ. Καχριμάνης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο αργότερα αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας, ότι οι τοπικές κοινωνίες, όπως εκπροσωπούνται από τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αποκτήσουν ενεργό ρόλο και λόγο στον σχεδιασμό που αντίκειται σε πρωτοβουλίες και έναν σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη ειδικά για τους ορεινούς όγκους της Ηπείρου.
«Δυστυχώς, το χωροταξικό σχέδιο του 2010, δεν έβαλε προδιαγραφές, οι ιδιώτες με βάση τη δυναμική των ανέμων, έβγαζαν άδειες από τη ΡΑΕ και οι τελευταίοι που το μαθαίνουν είναι οι τοπικές κοινωνίες και οι περιφέρειες που απλά γνωμοδοτούν και δεν είναι αποφασιστικά όργανα. 
Έχουμε υποχρέωση μέσα από την ταυτότητα του τόπου και τις διάφορες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει στο ορεινό της Ηπείρου, να πούμε πού μπορούν, αν μπορούν, ποιες μπορούν και σε τι υψόμετρο μπορούν να γίνουν. 
Αν έχουν άλλες πρωτοβουλίες σε εξέλιξη, όπως είναι τα ορεινά μονοπάτια, τα βοσκοτόπια, να δούμε πως και τι μπορεί να γίνει. 
Βάζοντας μια γενικότερη προδιαγραφή στο τι θέλουμε στα βουνά μας, τότε θα μπορούμε να αποφασίζουμε κατά περίπτωση, γιατί πιστεύω ότι θα έλθουν πολλές προτάσεις στην περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Διεκδικεί ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό για τα Αιολικά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1970013101974287067
Σχόλια
item