Στο Ισραήλ, στα μέσα Ιουνίου, το πρώτο ταξίδι Μητσοτάκη για τουρισμό και εξελίξεις στη Μεσόγειο

Στο Ισραήλ, στα μέσα Ιουνίου, το πρώτο ταξίδι Μητσοτάκη για τουρισμό και εξελίξεις στη Μεσόγειο

Το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ισραήλ.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου, όταν θα ανοίξει η αεροπορική σύνδεση με 29 χώρες που παρουσιάζουν θετική επιδημιολογική πορεία, ανάμεσά τους και το Ισραήλ. 

Πρόσφατα, οι δύο ηγέτες είχαν διαδικτυακή συνομιλία με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τη σύναψη πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και επιβεβαίωσαν εκ νέου τη σημαντική στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ.

Ο κ. Νετανιάχου, σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε στην διαδικτυακή συνομιλία ότι έχει διαπιστώσει τεράστιο ενδιαφέρον από την πλευρά ισραηλινών για διακοπές στην Ελλάδα, ενώ έχει ακούσει σε ενημερωτικές εκπομπές να διερωτώνται πότε θα μπορέσουν να αναχωρήσουν για τα νησιά και άλλες περιοχές της χώρας μας. 

Μάλιστα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπέντζαμιν Νετανιάχου γιόρτασαν την περίσταση πίνοντας ένα ποτήρι λευκό κρασί. Σημειώνεται ότι σε μια στιγμής της τηλεδιάσκεψης ο κ. Νετανιάχου πλησίασε την κάμερα προκειμένου να «τσουγκρίσει» το ποτήρι του με αυτό του Ελληνα πρωθυπουργού.


Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπέντζαμιν Νετανιάχου τσουγκρίζουν διαδικτυακά! / Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Στις 24 Απριλίου, οι δύο ηγέτες είχαν επικοινωνήσει δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα του τουρισμού, καθώς πρόκειται για δύο χώρες που συμμετέχουν στο Smart Covid Management Group. 

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη με έξι ηγέτες κρατών απ΄όλο τον κόσμο που κατάφεραν να αποκρούσουν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, οι πρωθυπουργοί της Δανίας, Mette Frederiksen, της Τσεχίας Andrej Babiš, του Ισραήλ Benjamin Netanyahu,  της Αυστραλίας, Scott  Morrison και της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern.

epirusblog.gr
5 of 5
Στο Ισραήλ, στα μέσα Ιουνίου, το πρώτο ταξίδι Μητσοτάκη για τουρισμό και εξελίξεις στη Μεσόγειο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3194041713675649510
item