Γεωργιάδης: Η ελληνική οικονομία αντιδρά στις προκλήσεις Γεωργιάδης: Η ελληνική οικονομία αντιδρά στις προκλήσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γεωργιάδης: Η ελληνική οικονομία αντιδρά στις προκλήσεις

Γεωργιάδης: Η ελληνική οικονομία αντιδρά στις προκλήσεις

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, στην τοποθέτησή του ανέφερε πως η ελληνική οικονομία έδειξε πως αντιδρά, τονίζοντας πως αν δεν υπήρχε η κρίση του κορωνοϊού, «ο στόχος του προϋπολογισμού θα είχε υπερκαλυφθεί».

«Παρά τις διάφορες Κασσάνδρες που προέβλεπαν καθίζηση του ελληνικού ΑΕΠ για το 2020, το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με μία ελάχιστη ύφεση της τάξεως του 0,9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019. 

Η Ελλάδα πέτυχε μία από τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις, για το πρώτο τρίμηνο του 2020, στις χώρες της Ευρωζώνης. 

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είχαμε τα περιοριστικά μέτρα που αναγκαστικά έλαβε η Κυβέρνηση όπως και άλλες κυβερνήσεις, τον μήνα Μάρτιο, ο στόχος του προϋπολογισμού θα είχε υπερκαλυφθεί», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Είναι μία συλλογική εθνική επιτυχία που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Ασφαλώς το επόμενο τρίμηνο δεν θα έχει την ίδια εικόνα καθόσον εκεί η επίπτωση του κορωνοϊού θα έχει μεγαλύτερη χρονική επίδραση.

 Όμως, το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία επανέρχεται και αντιδρά στις προκλήσεις, μας δίνει τη βεβαιότητα ότι και την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας θα μπορούμε να την ξεπεράσουμε».

epirusblog.gr
5 of 5
Γεωργιάδης: Η ελληνική οικονομία αντιδρά στις προκλήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4236574536614081636
Σχόλια
item