Γιάννενα: Συντονισμός και επαγρύπνηση για την πρόληψη των πυρκαγιών από τον ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ- Γιάννενα: Συντονισμός και επαγρύπνηση για την πρόληψη των πυρκαγιών από τον ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ- | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Συντονισμός και επαγρύπνηση για την πρόληψη των πυρκαγιών από τον ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-

Γιάννενα: Συντονισμός και επαγρύπνηση για την πρόληψη των πυρκαγιών από τον ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-
Στο επίκεντρο του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, όλα τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου – Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός, ξεκίνησαν οι προληπτικές περιπολίες από την Πυροσβεστική 
Όλα τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και κυρίως η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Ιωαννιτών.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων και η συνεργασία στη διάρκεια της θερινής περιόδου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ενώ στη συνεδρίαση έγινε γνωστό από τον Δήμαρχο, Μωυσή Ελισάφ και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Γιώργο Λώλη ότι ολοκληρώθηκε η εκπόνηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος εξήρε την συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και τόνισε ότι με τον συντονισμό όλων και την επαγρύπνηση θα περιοριστεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη τέσσερις εργολαβίες έργων και παρεμβάσεων πυροπροστασίας ενώ επισήμανε την ανάγκη καθαρισμού των ιδιωτικών οικοπέδων. Ειδικά όσων βρίσκονται μέσα στην αστική ζώνη ή εντός των οικισμών.

Ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος τόνισε ότι το ζητούμενο στη διάρκεια της θερινής περιόδου είναι η πρόληψη. Στην κατεύθυνση αυτή πολύ σημαντική είναι η βοήθεια των εθελοντικών ομάδων που και φέτος θα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Απόστολος Βασδέκης υπογράμμισε ότι τους προηγούμενους μήνες ολοκληρώθηκε η συντήρηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής στην περιοχή μας. Έτσι για πρώτη φορά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και έτοιμη να αντιμετωπίσει την πιθανή εκδήλωση πυρκαγιών.
Με βάση την εμπειρία των τελευταίων ετών και τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι οι πιο επικίνδυνες πυρκαγιές εκδηλώνονται στις περιοχές της Καστρίτσας και στη ζώνη Σταυρακίου- Μαρμάρων- Ασβεστοχωρίου.
Ο κ. Βασδέκης πρότεινε να εξεταστεί η δημιουργία μιας νέας αντιπυρικής ζώνης πάνω από τους οικισμούς του Σταυρακίου και του Νεοχωρόπουλου για μεγαλύτερη ασφάλεια των κατοίκων.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, Βασίλης Οικονόμου, ανέφερε ότι ήδη όλος ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα και οι προληπτικές περιπολίες έχουν ξεκινήσει. Σημείωσε ότι ο στόλος της Πυροσβεστικής έχει συντηρηθεί και τα οχήματα είναι έτοιμα.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δασαρχείου, της Δημοτικής Αστυνομικής και εθελοντικών οργανώσεων.
Η παράταξη «Ιωάννινα 2023»

Εξάλλου, σε ανακοίνωση της παράταξης «Ιωάννινα 2023», αναφέρεται αρχικά πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος της παράταξης, Σπ. Γκίζας, κατέθεσε μια σειρά από ερωτήματα.

Το κυριότερο ερώτημα αφορούσε τη σύνταξη του σχεδίου πολιτικής προστασίας του δήμου. «Επί των καίριων και σοβαρών θεμάτων που τέθηκαν με τα ερωτήματα που υποβάλλαμε, οι απαντήσεις που δόθηκαν κρίνονται και στην περίπτωση αυτή γενικόλογες και αόριστες, με παραπομπές σε μελλοντικές πρωτοβουλίες εκ μέρους της δημοτικής αρχής», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Συντονισμός και επαγρύπνηση για την πρόληψη των πυρκαγιών από τον ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5150673828644946777
Σχόλια
item