Ποια θα σταθεί στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνοντας την αντιπροεδρία;

Ποια θα σταθεί στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνοντας την αντιπροεδρία;

Άρωμα γυναίκας έχει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ που έχει καταρτίσει ο Τζο Μπάιντεν περιλαμβάνει μερικά από τα πιο ταλαντούχα στελέχη των Δημοκρατικών.

Μεταξύ αυτών, κυβερνήτες, γερουσιαστές, αλλά και πρώην ανταγωνιστές του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι εάν θα αναλάβει την αντιπροεδρία γυναίκα αλλά ποια θα είναι αυτή κι αν θα είναι λευκή ή Αφροαμερικανή.

Για το BBC, έξι είναι είναι οι επικρατέστερες υποψήφιες. Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει αυτήν που θα σταθεί στο πλευρό του στις αρχές Αυγούστου.

Καμάλα Χάρις- Η έγχρωμη Γερουσιαστής της Καλιφόρνια έχει τις περισσότερες πιθανότητες

Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Καλιφόρνιας, έχει το προφίλ που θα έδινε την δυνατότητα στον Μπάιντεν να απευθυνθεί σε κοινό γυναικών, Αφροαμερικανών, με κεντρώο προσανατολισμό.

Η Γερουσιαστής της Καλιφόρνια Καμάλα Χάρις, με καταγωγή από την Τζαμάικα και την Ινδία, διετέλεσε εισαγγελέας στην Καλιφόρνια.

Αν και έχει κατηγορηθεί ότι η πολιτική που άσκησε για την τιμωρία του εγκλήματος στην Πολιτεία έριξε πολλούς Αφροαμερικανούς στις φυλακές των ΗΠΑ, ωστόσο, έχει πολύ καλές πιθανότητες να σταθεί στο πλευρό του Μπάιντεν.

Ελίζαμπεθ Γουόρεν- Η ικανοποίηση των αντισυστημικών ψηφοφόρων

Η Γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη έσπευσε να δηλώσει ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να είναι αντιπρόεδρος του Μπάιντεν, γεγονός που έδωσε άμεσα τροφή στα μέσα ενημέρωσης για αναλύσεις.


Η Γουόρεν ανήκει στη λεγόμενη «αριστερή» πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, κάτι που σημαίνει ότι αν επιλεγεί από τον Μπάιντεν, ικανοποιούνται οι λεγόμενοι «αντισυστημικοι» ψηφοφόροι.

Αφροαμερικανή Βαλ Ντέμινγκς- Η πρώην αστυνομικός που δεν συμπαθούν πολλοί μαύροι
Δεν είναι γνωστή, ωστόσο, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των συμβούλων του Μπάιντεν, των δωρητών του κόμματος, αλλά και τον Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

Η Αφροαμερικανή Βαλ Ντέμινγκς εκλέγεται στη Φλόριντα, μια από τις λεγόμενες «swing states» τις οποίες χρειάζεται ένας προεδρικός υποψήφιος για να εκλεγεί στον Λευκό Οίκο. 


Ο Μπάιντεν την εντόπισε αναγνωρίζοντας την επιρροή της, σε μία επιτυχημένη προεκλογική στάση που έκανε, σε μία τράπεζα τροφίμων στο Ορλάντο, από όπου και κατάγεται η Ντέμινγκς. 

Ωστόσο, για πολλούς Αφροαμερικανούς, η 63χρονη Ντέμινγκς,, αφού διετέλεσε εκπρόσωπος του Νόμου στο Ορλάντο μία ολόκληρη ζωή, κάνοντας καριέρα 27 ετών, δεν είναι η κατάλληλη για να προασπίσει τα δικαιώματα των μαύρων.

Κίρστεν Σινέμα - Η πρώτη bisexual στην ιστορία του Κογκρέσου
Ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα ως ακτιβίστρια του κόμματος των Πρασίνων προτού ενταχθεί στο Δημοκρατικό Κόμμα το 2004.


Στις εκλογές του 2012 εξελέγη στην Βουλή των Αντιπροσώπων και έγινε το πρώτο μέλος του Κογκρέσου στην ιστορία των ΗΠΑ που δηλώνει ανοιχτά ότι είναι αμφιφυλόφιλη.


Η 44χρονη Σίνεμα εκτός από την πρώτη δηλωμένη bisexual που κερδίζει έδρα στη Γερουσία ήταν και η πρωτη Δημοκρατική που εκλέγεται στη Γερουσία από την Αριζόνα μετά το 1988.


Η Κίρστεν υποστηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση, είναι αντίθετη στην οπλοκατοχή, ορκισμένη εχθρός του Τραμπ και ανήκει στην μετριοπαθή πτέρυγα των Δημοκρατικών.

Τάμι Ντάκγουρθ- Η πρώην στρατιωτικός ασιατικής καταγωγής που έχασε τα πόδια της σε ατύχημα

Η ασιατικής καταγωγής πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος είναι γερουσιαστής στο Ιλινόις .


Η Τάμι Ντάκγουρθ γέννησε στη διάρκεια της θητείας της. Τα τελευταία 16 χρόνια μετακινείται με αμαξίδιο.


Πρώην στρατιωτικός, η γερουσιαστής Ντάκγουορθ έχασε τα πόδια της σε ατύχημα με ελικόπτερο το 2004 στο Ιράκ. Έκτοτε, εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2012 και στη συνέχεια στη Γερουσία το 2016.

Τάμι Μπάλντουιν - η πρώτη δηλωμένη λεσβία στην αμερικανική Γερουσία

Η 58χρονης γερουσιαστής στο Ουισκόνσιν είναι από τα πλέον αριστερά στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος.


Τον Οκτώβριο του 2002 αντιτάχθηκε στην επικείμενη στρατιωτική εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και πέντε χρόνια αργότερα ψήφισε υπέρ της αποπομπής του ακροδεξιού Αμερικανού αντιπροέδρου Ντικ Τσένι.

Η Τάμι στηρίζει με θέρμη τα δικαιώματα των γυναικών και των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Το 2012 έγινε η πρώτη δηλωμένη λεσβία που πέρασε το κατώφλι της Γερουσίας των ΗΠΑ. 

Η εκλογή της συνέβαλε στο να διατηρήσουν ο Δημοκρατικοί στην πλειοψηφία τους στη Γερουσία
epirusblog.gr
5 of 5
Ποια θα σταθεί στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνοντας την αντιπροεδρία;
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4027346580740285118
item