Σταϊκούρας: Θα είναι γενναία η μείωση στην προκαταβολή φόρου Σταϊκούρας: Θα είναι γενναία η μείωση στην προκαταβολή φόρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σταϊκούρας: Θα είναι γενναία η μείωση στην προκαταβολή φόρου

Σταϊκούρας: Θα είναι γενναία η μείωση στην προκαταβολή φόρου

Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα ξέρουμε το ακριβές ποσοστό της μείωσης προκαταβολής φόρου που θα είναι γενναία και θα αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκουρας. 

Τόνισε ακόμα ότι όλοι οι υπόλοιποι φόροι θα σκιαγραφηθούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και θα συμπεριληφθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 που θα έρθει στις αρχές Οκτώβριου.  

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε γνωστό οτι ανήλθαν στις 80.000 (απο 47.000) οι  επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στην δεύτερη φάση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,4 δισ. ευρώ, μετά την παράταση που δόθηκε στις φορολογικές δηλώσεις. 

Σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση κρατά τον κουμπαρά της χώρας σε υψηλά επίπεδα και σήμερα έχουμε 37,5 δισ. ευρώ, όταν στην αρχή της πανδημίας είχαμε 36,5 δισ, καθώς αντλούμε πόρους με χαμηλό κόστος δανεισμού. 

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται μνημόνιο και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει και συμπλήρωσε ότι τα ότι τα χρήματα της Ευρώπης πρέπει να στηρίξουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.
epirusblog.gr
5 of 5
Σταϊκούρας: Θα είναι γενναία η μείωση στην προκαταβολή φόρου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2441205617925108491
Σχόλια
item