Γιάννενα: Με συνοπτικό διαγωνισμό η απομάκρυνση της λυματολάσπης

Γιάννενα: Με συνοπτικό διαγωνισμό η απομάκρυνση της λυματολάσπης
Στην προκήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την απομάκρυνση της λυματολάσπης που παράγεται από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού προχωρά η ΔΕΥΑΙ μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό της Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από τον πρόεδρο του ΔΣ Άρη Μπαρτζώκα:
«Η διακήρυξη αφορά 1400 τόνους με τιμή 42 ευρώ τον τόνο. Ο συνοπτικός αυτός διαγωνισμός κρίθηκε αναγκαίος δεδομένου ότι ο μεγάλος διαγωνισμός για την απομάκρυνση της αποθηκευμένης λυματολάσπης και της παραγόμενης για 18 μήνες έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, ως ηλεκτρονικός, είναι χρονοβόρος. 
Για τον διαγωνισμό αυτόν έχουν κατατεθεί δύο προτάσεις και στην παρούσα φάση διενεργείται ο έλεγχος των τεχνικών προσφορών. Τα 42 ευρώ τον τόνο, ως τιμή εκκίνησης, είναι πολύ χαμηλότερη τιμή από τα 50 ή ακόμη και τα 70 διαγωνισμών του παρελθόντος».
Στην ανακοίνωση απαντώνται και οι αιτιάσεις των συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης που είχαν τοποθετηθεί επίσης με ανακοίνωσή τους χτες, νωρίτερα από την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ:
«Δυστυχώς οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της έξαρσης του κορωνοϊού επέμεναν ότι οι συνεδριάσεις δεν πρέπει να γίνονται δια περιφοράς, σήμερα, που η συνεδρίαση έγινε δια ζώσης, στην αίθουσα «Δ. Χατζής», προτίμησαν να απουσιάσουν λόγω «επαγγελματικών υποχρεώσεων» και να εκδώσουν μια ανακοίνωση εντυπώσεων. 
Αυτό που δεν λέει η ανακοίνωσή τους όμως είναι πως με μικρότερη τιμή απ’ αυτή με την οποία η προηγούμενη διοίκηση θα απομάκρυνε μόνο την αποθηκευμένη λυματολάσπη, η σημερινή διοίκηση θα απομακρύνει τόσο την αποθηκευμένη όσο και την παραγόμενη», καταλήγει ο κ. Μπαρτζώκας
Η ανακοίνωση της παράταξης Θ. Μπέγκα
Είχε προηγηθεί χρονικά, ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα του Θωμά Μπέγκα για τη στάση των μελών της σε σχέση και με τη συνεδρίαση και με την επιλογή για τον διαγωνισμό. Όπως επισημαίνεται:
«Μετά την αιφνιδιαστική πρόσκληση που έλαβαν τα δύο μέλη της παράταξή μας, Θωμάς Γιωτίτσας και Μάκης Χρυσοστόμου, για έκτακτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της ΔΕΥΑΙ σήμερα (σ.σ. χτες) το μεσημέρι, απέστειλαν την ακόλουθη επιστολή στον πρόεδρο της Επιχείρησης, καταγγέλλοντας τη Διοίκηση για ερασιτεχνικούς χειρισμούς σε σοβαρά θέματα, όπως την μεταφορά της παραγόμενης λυματολάσπης και της πρόσκλησης που υποβλήθηκε από το Δεκέμβριο για ένταξή στο ΕΣΠΑ του έργου που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου της Κρύας».
Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΔΣ, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Με έκπληξη για ακόμη μια φορά ενημερωθήκαμε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή για έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ σήμερα στις 2 το μεσημέρι. Δυστυχώς, συνεχίζετε μια τακτική πλήρους απαξίωσης των μελών του ΔΣ, και κυρίως των μελών της παράταξης μας, η οποία ξεκίνησε με τις δια περιφοράς συνεδριάσεις των τελευταίων 4 μηνών, συνεχίστηκε με την άρνησά σας να μας παράσχετε σημαντικά έγγραφα για τα οποία εξακολουθούμε να έχουμε πλήρη άγνοια (Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια για τα δίκτυα της οδού Νιάρχου), και ολοκληρώνεται σήμερα με την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για θέματα τα οποία δεν έχουν σε καμία περίπτωση την έννοια του κατεπείγοντος, αφού ήσασταν απόλυτος γνώστης των χρονοβόρων διαδικασιών για τον νέο διαγωνισμό της λυματολάσπης εδώ και πολύ καιρό, κάτι για το οποίο σας προειδοποιήσαμε κι εμείς με την από 29/05/2020 επιστολή μας».
«Σήμερα, έχετε καταστεί όμηρος των τραγικών επιλογών σας, χωρίς σύμβαση εδώ και ένα μήνα για τη μεταφορά της παραγόμενης λυματολάσπης, και χωρίς σύμβαση για τη μεταφορά της αποθηκευμένης λυματολάσπης, ένα έργο απολύτως απαραίτητο και για την έναρξη κατασκευής της επέκτασης του Βιολογικού.
Σήμερα ανακαλύψατε ξαφνικά ότι οι διαδικασίες για διεθνείς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς είναι χρονοβόρες;
Σήμερα ανακαλύψατε ότι η επέκταση της προηγούμενης σύμβασης αρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς της παραγόμενης λυματολάσπης για 2 μόνο μήνες;
Σήμερα ανακαλύψατε ότι ο νέος διαγωνισμός που φέρνετε προς έγκριση θα καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς της παραγόμενης λυματολάσπης το πολύ για 3 μήνες, ενώ στο χρονοδιάγραμμα για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό εκτιμάτε την υπογραφή σύμβασης στην καλύτερη περίπτωση σε 6 μήνες; Πως θα καλύψετε αργότερα το αναπόφευκτο κενό που θα προκύψει;» είναι τα ερωτήματα που θέτουν.
«Σε σχέση με το 2ο θέμα, αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης του αντλιοστασίου της Κρύας, η εισήγηση είναι ελλιπής καθώς υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα», επισημαίνουν ακόμα τα δύο μέλη του ΔΣ Θωμάς Γιωτίτσας και Ευθύμιος Χρυσοστόμου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με συνοπτικό διαγωνισμό η απομάκρυνση της λυματολάσπης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8937631045907866209
item