Χατζηχριστοδούλου: Πιθανό δεύτερο κύμα του ιού μέσα στο καλοκαίρι – Να κλείσουν τα μπαρ, αν δεν τηρούν κανόνες Χατζηχριστοδούλου: Πιθανό δεύτερο κύμα του ιού μέσα στο καλοκαίρι – Να κλείσουν τα μπαρ, αν δεν τηρούν κανόνες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χατζηχριστοδούλου: Πιθανό δεύτερο κύμα του ιού μέσα στο καλοκαίρι – Να κλείσουν τα μπαρ, αν δεν τηρούν κανόνες

Χατζηχριστοδούλου: Πιθανό δεύτερο κύμα του ιού μέσα στο καλοκαίρι – Να κλείσουν τα μπαρ, αν δεν τηρούν κανόνες

«Ο ιός δεν σταμάτησε να κυκλοφορεί στη χώρα μας. Θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα, ό,τι και να κάνουμε. 

Το θέμα είναι αν θα τα βρούμε έγκαιρα, αν θα γίνει σωστή ιχνηλάτηση για να τα βρούμε άμεσα», τόνισε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής 
Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Ο ίδιος εξήγησε ότι σε αυτοψία του στα μέσα μαζικής μεταφοράς, «το 20% στο μετρό δεν φοράνε μάσκα, ένα ποσοστό ανάλογο δεν την φορούν σωστά, αφού η μύτη είναι απ’ έξω» και πρόσθεσε ότι ανάλογες εικόνες διαπιστώνει και κατά τη διαδικασία επιβίβασης και αποβίβασης στα πλοία, αφού οι επιβάτες «μπαίνουν καλύτερα και βγαίνουν μπουλούκια».

Όσον αφορά την τήρηση των μέτρων στην εστίαση, «στα εστιατόρια τηρούνται τα πρωτόκολλα, στα μπαρ δεν τηρούνται», τόνισε ο Καθηγητής και προειδοποίησε «αν δεν μπορούν να τηρηθούν πρωτόκολλα στα μπαρ, να μην λειτουργήσουν». 

Αν το φετινό καλοκαίρι «είναι ίδιο με τα προηγούμενα, μπορεί να έχουμε δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι» ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, όπως και ότι «εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα υγειονομικής αποστασιοποίησης θα έχουμε πρόβλημα».

Επιπλέον, «όταν ανοίξει η χώρα, θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα. Εάν εμείς έχουμε χαλαρώσει πολύ» από το συνδυασμό αυτών των δύο στοιχείων μπορεί να «έχουμε πρόβλημα» σημείωσε ο Καθηγητής. 


Ως προς τα επιβεβαιωμένα κρούσαμτα, «το θετικό με την Νέα Σμύρνη είναι ότι δεν είχαμε κρούσματα στην υπόλοιπη Λάρισα», τόνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, ενώ γνωστοποίησε πως στα δημοτικά εκπλαγήκαμε. Τα παιδιά υπακούουν καλύτερα από το Γυμνάσιο και το Λύκειο».

Ερωτηθείς, τέλος, αν είναι πιθανό ένα ακόμη γενικό lockdown, “αυτό το θεωρώ δύσκολο. Μπορεί να επανέλθουμε σε μέτρα. Τι μέτρα θα το δούμε”, κατέληξε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.
epirusblog.gr
5 of 5
Χατζηχριστοδούλου: Πιθανό δεύτερο κύμα του ιού μέσα στο καλοκαίρι – Να κλείσουν τα μπαρ, αν δεν τηρούν κανόνες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 953897478464702302
Σχόλια
item