Γαλλία: Χάος στη Ντιζόν – Οδομαχίες μεταξύ συμμοριών Τσετσένων -Αφρικανών [βίντεο]

Γαλλία: Χάος στη Ντιζόν – Οδομαχίες μεταξύ συμμοριών Τσετσένων -Αφρικανών [βίντεο]

Άγριες συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων συμμοριών μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης για τέταρτη νύχτα τους δρόμους της Ντιζόν στη Γαλλία με την αστυνομία να στέλνει επειγόντως ενισχύσεις.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ομάδες νεαρών πυρπόλησαν αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων για να εκδικηθούν την καταγγελλόμενη επίθεση εις βάρος 16χρονου Τσετσένου από εμπόρους ναρκωτικών την περασμένη εβδομάδα με τις δυνάμεις καταστολής να επεμβαίνουν στη διάρκεια της νύχτας για να διαλύσουν πλήθος περίπου 150 ατόμων.

Τις ταραχές πυροδότησε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Τσετσένων και κατοίκων της συνοικίας Γκρεσίγ της γαλλικής πόλης, όπου ζουν πολλές οικογένειες βορειοαφρικανών μεταναστών και άτομα με περιορισμένο εισόδημα.

Ο εισαγγελέας της Ντιζόν διέταξε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από οργάνωση και για υποκίνηση στη βία, αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός France Bleu.



Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Τσετσένοι χρησιμοποίησαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καλέσουν σε αντίποινα, σε εθνικό επίπεδο, για την επίθεση ενός μέλους της κοινότητάς τους από κατοίκους με καταγωγή από το Μαχρέμπ (βόρεια Αφρική).



Βίντεο, η γνησιότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί, κυκλοφόρησαν το σαββατοκύριακο και σε αυτά διακρίνονται δεκάδες Τσετσένοι με κουκούλες να κραδαίνουν μαχαίρια και όπλα στους δρόμους του συγκεκριμένου προαστίου της Ντιζόν. 

«Δεν ζούμε πλέον σε μια (λειτουργική) Δημοκρατία όταν τα πράγματα καταλήγουν με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε στο δίκτυο BFM TV ο δήμαρχος της Ντιζόν Φρανσουά Ρεμπσαμέν, ο οποίος καταδίκασε και την έλλειψη αστυνομικών πόρων. 

Σήμερα πρόκειται να μεταβεί στην Ντιζόν ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Νουνιέζ.

epirusblog.gr
5 of 5
Γαλλία: Χάος στη Ντιζόν – Οδομαχίες μεταξύ συμμοριών Τσετσένων -Αφρικανών [βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7180741713753005156
item