Θησείο: Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι που είχαν στην κατοχή τους μολότοφ -Θα τις πετούσαν σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια Θησείο: Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι που είχαν στην κατοχή τους μολότοφ -Θα τις πετούσαν σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θησείο: Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι που είχαν στην κατοχή τους μολότοφ -Θα τις πετούσαν σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια

Θησείο: Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι που είχαν στην κατοχή τους μολότοφ -Θα τις πετούσαν σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια

Πέντε ανήλικοι, οι οποίοι είχαν στα σακίδιά τους μπουκάλια με βενζίνη (μολότοφ), συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην περιοχή του Θησείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι ανήλικοι είπαν στην Κρατική Ασφάλεια, όπου οδηγήθηκαν, ότι θα πήγαιναν στα Εξάρχεια για να επιτεθούν. αργά το βράδυ, σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή.

Η Κρατική Ασφάλεια διενεργεί έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Οι πέντε νεαροί, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ηλικίας 14, 15 και 17 ετών. Οι, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.  εντόπισαν τους πέντε νεαρούς και κινήθηκαν προς το μέρος τους για να τους κάνουν έλεγχο, τον οποίο οι ανήλικοι προσπάθησαν να αποφύγουν.

Μόνο δύο εκ των ανηλίκων φέρονται να γνωρίζονταν ήδη μεταξύ τους και συναντήθηκαν χθες και οι πέντε για πρώτη φορά κατόπιν ραντεβού που κανόνισαν μέσω εφαρμογής στο διαδίκτυο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δύο εξ αυτών είχαν συμμετοχή στα επεισόδια της Παρασκευής 5 Μαΐου στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, αξίζει να σημειωθεί πως στο περιθώριο των εξελίξεων τρία είναι τα ζητούμενα που απασχολούν τις Αρχές. 

Αρχικώς το ενδεχόμενο να έχει συντελεστεί κάποια αλλαγή στη μεθοδολογία και την κατασκευή των μολότοφ  καθώς φαίνεται πως παύουν να υπάρχουν συγκεκριμένες τοποθεσίες από τις οποίες αντλούνται και κατασκευάζονται ενώ τα «ραντεβού για επιθέσεις» ίσως να δίνονται πλέον διαδικτυακά.

Αφετέρου, το ενδεχόμενο οι «βετεράνοι αντιεξουσιαστές» να προβαίνουν στη στρατολόγηση «αχαρτογράφητων» νεαρών παιδιών που δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές προκειμένου να περνούν απαρατήρητοι και να σκορπίζουν τα εργαστήρια κατασκευής των μολότοφ ώστε να γίνονται επιθέσεις χωρίς να υπάρχουν γιάφκες που βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών.

Ειδικότερα, οι Αρχές ψάχνουν για «στρατολόγους», οι οποίοι προσεγγίζουν τα νεαρά παιδιά, και ενδέχεται να έχουν «παρελθόν» με τρομοκρατικές επιθέσεις.

epirusblog.gr
5 of 5
Θησείο: Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι που είχαν στην κατοχή τους μολότοφ -Θα τις πετούσαν σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5643147088180721625
Σχόλια
item