Ήγουμενίτσα: Το παρασκήνιο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα... Οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, η χερσαία ζώνη... Ήγουμενίτσα: Το παρασκήνιο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα... Οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, η χερσαία ζώνη... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Το παρασκήνιο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα... Οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, η χερσαία ζώνη...

Ήγουμενίτσα: Το παρασκήνιο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα... Οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, η χερσαία ζώνη...
Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ακόμη δεν είναι γνωστός, θα γίνει με την προκήρυξη, ο τρόπος αυτής της ιδιωτικοποίησης. Αν, δηλαδή, πρόκειται για πώληση, όπως επιμένουν κάποιοι, ή για παραχώρηση, με τη μορφή ενοικίασης, πολλών χρόνων, όπως αφήνεται να εννοηθεί από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Επ' αυτού ο αρμόδιος υπουργός κ. Πλακιωτάκης είχε δηλώσει από την Ηγουμενίτσα: "Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι μιλάμε για αξιοποίηση των δυνατοτήτων του κάθε λιμανιού ξεχωριστά και όχι για ξεπούλημα. 

Αυτό σημαίνει παραχώρηση, άρα ενοίκιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έναντι συγκεκριμένων επενδύσεων, συγκεκριμένων εσόδων και για συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης για την περιοχή».

Ενώ μέχρι τώρα για το λιμάνι Ηγουμενίτσας υπήρχε Ιταλικό ενδιαφέρον, από τον όμιλο Γκριμάλντι, μπήκαν ξαφνικά στο παιχνίδι και οι Γερμανοί. 
***
Ο μεγάλος γερμανικός όμιλος θαλάσσιων μεταφορών FördeReedereiSeetouristik (FRS), με περίπου 60 πλοία και παρουσία σε σχεδόν 15 χώρες του κόσμου, φέρεται ως υποψήφιος για την εξαγορά του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.).

Και μάλλον, απ'ότι δείχνουν τα πράγματα, προς τα εκεί θα καταλήξει το λιμάνι Ηγουμενίτσας. 

Την ίδια στιγμή υπάρχει αγωνία στους τοπικούς φορείς της Ηγουμενίτσας για τον αν παραχωρηθεί η παραλιακή ζώνη στο Δήμο.

Πρέπει η διαδικασία να τρέξει πριν την ιδιωτικοποίηση, γιατί διαφορετικά η παραλιακή ζώνη θα περάσει στον ιδιώτη.

Δέσμευση της κυβέρνησης είναι να προσχωρήσουν άμεσα τα πράγματα και η παραλιακή ζώνη να αποδοθεί στους κατοίκους της Ηγουμενίτσας. 

Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 11-6-2020 ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας  Ιωάννης Λώλος και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλειος Γιόγιακας συναντήθηκαν με τη Θεσπρωτή  Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και η επιτάχυνση των διαδικασιών για τον αποχαρακτηρισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα, στη περιοχή του Δρεπάνου αλλά και των λοιπόν περιοχών, που δεν απαιτούνται για τις δραστηριότητες του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε ο βέλτιστος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για την άμεση ολοκλήρωση του αποχαρακτηρισμού με στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Ηγουμενίτσας μας.      

epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Το παρασκήνιο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα... Οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, η χερσαία ζώνη...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7617469714961887085
Σχόλια
item