Γιάννενα: Ημέρα πανελλαδικής δράσης για τους συμβασιούχους στο ΕΣΥ Γιάννενα: Ημέρα πανελλαδικής δράσης για τους συμβασιούχους στο ΕΣΥ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ημέρα πανελλαδικής δράσης για τους συμβασιούχους στο ΕΣΥ

Γιάννενα: Ημέρα πανελλαδικής δράσης για τους συμβασιούχους στο ΕΣΥ
Ημέρα πανελλαδικής δράσης έχει οριστεί η σημερινή για τους εργαζόμενους συμβασιούχους στο ΕΣΥ και σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας, με κυρίαρχο αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων.
Συνολικά στη χώρα, στο ΕΣΥ εργάζονται 16.000 συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων και κάθε μορφής απασχόλησης, ενώ τα οργανικά κενά με βάση τα παλιά οργανογράμματα των δομών υγείας ξεπερνούν τις 25.000.
Τα βασικά αιτήματα των συμβασιούχων εργαζόμενων είναι:
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.,
  • Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους, ανεξαρτήτως της εργασιακής τους σχέσης.
  • Άμεση καταβολή των απλήρωτων υπερωριών στους συμβασιούχους του ΕΟΔΥ και τέλος, άρση του εμπάργκο στο δικαίωμα των συμβασιούχων να συμμετέχουν ισότιμα στις διαδικασίες του Συλλόγου Εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ ως ισότιμα μέλη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σωτ. Ζώτος, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα των συμβασιούχων του ΠΓΝΙ, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στο σύνολο των συμβασιούχων και του μόνιμου προσωπικού να στηρίξει τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματά τους.
Μόνο στο ΠΓΝΙ όπως ανέφερε, εργάζονται 507 συμβασιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων, που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες και κενά σε κλινικές, εργαστήρια, γραφεία και σε βοηθητικές υπηρεσίες.
«Το 25% του προσωπικού στο ΠΓΝΙ που αποτελούσε νοσοκομείο αναφοράς στην πανδημία δεν έχει μόνιμη και σταθερή εργασία, ενώ με τη λειτουργία της νέας πτέρυγας τα κενά φτάνουν τα 315, που δεν έχουν συμπεριληφθεί ως θέσεις στον οργανισμό του νοσοκομείου», ανέφερε.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ημέρα πανελλαδικής δράσης για τους συμβασιούχους στο ΕΣΥ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6209772138210061441
Σχόλια
item