Αποκαλύψεις: Ο Τραμπ σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τανκς και ελικόπτερα σε μια επίδειξη δύναμης κατά των διαδηλωτών!

Αποκαλύψεις: Ο Τραμπ σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τανκς και ελικόπτερα σε μια επίδειξη δύναμης κατά των διαδηλωτών!

Οχι μόνον στρατό αλλά ακόμη και τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα σκέφτηκε να κατεβάσει ο Ντόναλντ Τραμπ στους δρόμους για την αποκατάσταση της τάξης, όπως αποκάλυψαν αξιωματούχοι.

Με τις ΗΠΑ να παραμένουν για δεύτερη εβδομάδα βυθισμένες στο χάος στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, ο Τραμπ απείλησε να αναπτύξει στρατιώτες σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ταραχές. 

Τη Δευτέρα αστυνομικοί διέλυσαν διά της βίας με καταιγισμό δακρυγόνων διαδήλωση στο πάρκο Λαφαγιέτ κοντά στον Λευκό Οίκο, ενώ την επομένη αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, αποκάλυψε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ήλπιζε με την επιθετική του τακτική στην Ουάσιγκτον να στείλει μήνυμα και στην υπόλοιπη χώρα.

Δύο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είπαν επίσης στο Associated Press ότι ο Τραμπ διέταξε να πετούν στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από την Ουάσιγκτον το βράδυ της Δευτέρας σε μια επίδειξη δύναμης προς τους διαδηλωτές, αλλά δεν αποκάλυψαν πόσα ή τι είδους αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν.

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ελικόπτερα να πετούν σε χαμηλό ύψος πάνω από κτίρια και ομάδες διαδηλωτών που αψηφούσαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, την ώρα που δυνάμεις της αστυνομίας επιστράτευαν βροχή από δακρυγόνα, σφαίρες από καουτσούκ και χημικά καθώς το πλήθος βάδιζε προς τον Λευκό Οίκο.


Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν ελικόπτερα να πετούν λίγα μέτρα από τα κεφάλια των διαδηλωτών / Φωτογραφία: twitter

Τις τακτικές του Τραμπ καταδίκασαν όχι μόνον ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν, αλλά ακόμη και στελέχη του κόμματός του των Ρεπουμπλικανών.

Τρία ανώτερα στελέχη του Πενταγώνου αποκάλυψαν επίσης στο The Daily Beast ότι την ιδέα της ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων δεν προώθησε το υπουργείο Άμυνας αλλά ο Λευκός Οίκος. 

Είπαν δε ότι ο Τραμπ διαβουλεύτηκε με συμβούλους του για τη χρήση στρατιωτικών οχημάτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκρυθμη κατάσταση. 

Ένας εξ’ αυτών είπε ότι ο Τραμπ δεν ζήτησε συγκεκριμένα να περιπολούν «τανκς» στους δρόμους, αλλά το ανέφερε σε συζητήσεις επειδή «νομίζω ότι είναι μια από τις στρατιωτικές ορολογίες που γνωρίζει».

Κι όλα αυτά την ώρα που 700 στρατιώτες με ειδικές στολές για την αντιμετώπιση ταραχών και ξιφολόγχες στα όπλα τους έφθασαν χθες βράδυ σε δύο στρατιωτικές βάσεις κοντά στην Ουάσιγκτον, ενώ άλλοι 1.400 ετοιμάζονται να κινητοποιηθούν και ο στρατός ξηράς έστειλε ήδη 1.600 στελέχη του στην πρωτεύουσα.

Νωρίτερα εκατοντάδες μέλη της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας κλήθηκαν να είναι σε ετοιμότητα καθώς ο Τραμπ απείλησε με μια πιο επιθετική στρατηγική για την αντιμετώπιση της βίας και των ταραχών που συγκλονίζουν τις ΗΠΑ. Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας είπαν στο AP ότι στρατός και εθνοφρουρά μετέχουν στην «επιχείρηση Θέμιδα», όπως έχει ονομαστεί.

epirusblog.gr
5 of 5
Αποκαλύψεις: Ο Τραμπ σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τανκς και ελικόπτερα σε μια επίδειξη δύναμης κατά των διαδηλωτών!
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7495122171620483853
item