Ο Ανδρουλάκης αναλαμβάνει τον φάκελο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού Ο Ανδρουλάκης αναλαμβάνει τον φάκελο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Ανδρουλάκης αναλαμβάνει τον φάκελο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Ο Ανδρουλάκης αναλαμβάνει τον φάκελο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Tον Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη επέλεξαν οι Επικεφαλής των Πολιτικών Ομάδων στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, ως εισηγητή και για τη νέα ενισχυμένη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και το rescEU.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Προέδρου της Ε.Ε, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το rescEU ήταν από τα προγράμματα που λειτούργησαν σωστά κατά τη διάρκεια της Πανδημίας. 

Πάνω από 60.000 Ευρωπαίοι πολίτες επέστρεψαν στις χώρες τους χάρη στον συντονισμό και τη χρηματοδότηση του Μηχανισμού και χιλιάδες μάσκες και άλλος προστατευτικός εξοπλισμός αγορασμένος κατά 100% από την Ένωση εστάλη σε Ιταλία, Ισπανία και Κροατία μετά από αίτημά τους.

Για το λόγο αυτό, η Ε.Ε παρουσίασε χθες τη νέα της πρόταση, η οποία σχεδόν τριπλασιάζει τον προτεινόμενο προϋπολογισμό στα 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ και ενισχύει τις εξουσίες και τις δυνατότητές του ώστε να μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα σε μία νέα κρίση.

Καθώς οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, οι επικεφαλής των πολιτικών δυνάμεων αποφάσισαν ομοφώνως να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Ανδρουλάκη στο ρόλο του εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για τη νέα πρόταση, όπως είχε γίνει και με την αμέσως προηγούμενη.

«Στόχος μου θα είναι να έχουμε τελειώσει με τις διαπραγματεύσεις μέχρι τον επόμενο χειμώνα ώστε η Ευρώπη να είναι έτοιμη να αντιδράσει σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κορωνοϊού, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα υποτιμηθούν άλλοι κίνδυνοι όπως οι δασικές πυρκαγιές που κάθε χρόνο γίνονται όλο και πιο έντονες», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ανανέωση των καθηκόντων του.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Ανδρουλάκης αναλαμβάνει τον φάκελο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4957012432331424572
Σχόλια
item