Άρτα: Η «Δημοτική Αναγέννηση» για την μελέτη αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτα: Η «Δημοτική Αναγέννηση» για την μελέτη αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Η «Δημοτική Αναγέννηση» για την μελέτη αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑΆρτα: Η «Δημοτική Αναγέννηση» για την μελέτη αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ
Δελτίο τύπου σχετικά με την μελέτη αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας, απέστειλε η παράταξη «Δημοτική Αναγέννηση» με επικεφαλής την Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Το Ξενία Άρτας, έργο του αρχιτέκτονα και ακαδημαϊκού Διονύση Ζήβα αποτελεί σημαντικό δείγμα της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης της Άρτας αλλά και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σύνολα ένταξης νεότερων κτιρίων σε ιστορικό περιβάλλον.

Γι αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να προκριθεί μια λύση που να αναδεικνύει την ταυτότητα του κτιρίου, να αναγνωρίζει την αξία της μοντέρνας αρχιτεκτονικής του και να αποκαθιστά την αρχιτεκτονική του μορφή. Από τις τρεις προμελέτες που μας παρουσίασαν η μόνη που πληροί τα συγκεκριμένα κριτήρια είναι η πρώτη, και αυτή πρέπει να προκριθεί.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την σύνθεση της τελικής μελέτης θα πρέπει να επιλύσει όλα τα λειτουργικά ζητούμενα, με την ταυτόχρονη ικανοποίηση της σημαντικότερης παραμέτρου, που είναι η μορφολογική δομοστατική αποκατάσταση του Ξενία.

Μετά την όλη συζήτηση που προηγήθηκε έντονα, τουλάχιστον να σώσουμε την προσέγγιση της παλιάς αρχιτεκτονικής που αποτέλεσε τοπόσημο για την πόλη μας!».
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Η «Δημοτική Αναγέννηση» για την μελέτη αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3356772915213919626
Σχόλια
item