Κορωνοϊός: Ελπίδα από τη θεραπεία με δεξαμεθαζόνη -«Η καλύτερη είδηση μέχρι στιγμής», λέει ο Βρετανός υπουργός Υγείας Κορωνοϊός: Ελπίδα από τη θεραπεία με δεξαμεθαζόνη -«Η καλύτερη είδηση μέχρι στιγμής», λέει ο Βρετανός υπουργός Υγείας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ελπίδα από τη θεραπεία με δεξαμεθαζόνη -«Η καλύτερη είδηση μέχρι στιγμής», λέει ο Βρετανός υπουργός Υγείας

Κορωνοϊός: Ελπίδα από τη θεραπεία με δεξαμεθαζόνη -«Η καλύτερη είδηση μέχρι στιγμής», λέει ο Βρετανός υπουργός Υγείας

Η είδηση ότι η χορήγηση του στεροειδούς δεξαμεθαζόνη μειώνει τη θνητότητα των ασθενών με τις πιο βαριές μορφές της covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, είναι η καλύτερη που είχαμε από τότε που ξέσπασε η πανδημία, δήλωσε ο Βρετανός υπ. Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Τα αποτελέσματα δοκιμών που ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη δείχνουν ότι η δεξαμεθαζόνη, η οποία χρησιμοποιείται για την μείωση της φλεγμονής σε άλλες ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, μείωσε τα ποσοστά θανάτων κατά περίπου ένα τρίτο μεταξύ των σοβαρότερα νοσούντων από Covid-19 που εισάγονται στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών έκανε λόγο για «επιστημονική επιτυχία».

«Αυξάνει πράγματι τις πιθανότητες επιβίωσης αρκετά σημαντικά», σημείωσε ο Χάνκοκ σε δηλώσεις που έκανε στο Sky News. «Είναι μια από τις καλύτερες ειδήσεις που είχαμε κατά τη διάρκεια όλης αυτής της κρίσης».

«Μειώνει τις πιθανότητες που έχεις να πεθάνεις όταν βρίσκεσαι σε συσκευή υποστήριξης της αναπνοής», πρόσθεσε. "Είναι μια λαμπρή είδηση για όλους», συνέχισε, σημειώνοντας ότι «κερδίζουμε τη μάχη κατά της νόσου αυτής» και ότι η δεξαμεθαζόνη βοηθάει να «τη βγάλουμε καθαρή» από την Covid-19.

Η πιθανή δύναμη του φαρμάκου αυτού εντοπίστηκε αρχικά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο υπήρξαν θετικές ενδείξεις, οπότε η βρετανική κυβέρνηση άρχισε να το αγοράζει τον Απρίλιο, πρόσθεσε.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης ότι ο αποκαλούμενος δείκτης R, που δείχνει τον μέσο αριθμό των μολύνσεων τους οποίους προκαλεί ένας φορέας του νέου κορωνοϊού, ήταν κάτω από 1 σε όλες τις περιοχές, αλλά δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν στην Αγγλία ή σε ολόκληρη τη Βρετανία. 

Επίσης αναφερόμενος στην πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος στη Βρετανία είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να το ελέγξει αντιμετωπίζοντας τα τοπικά ξεσπάσματα της νόσου.

Ο Χάνκοκ εξήρε επίσης τον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάρκους Ράσφορντ, τον οποίο ονόμασε από λάθος «Ντάνιελ Ράσφορντ», για την επιτυχημένη εκστρατεία του να κάνει την κυβέρνηση να αλλάξει πορεία και να παρατείνει το πρόγραμμα δωρεάν σχολικών γευμάτων για τους δικαιούχους μαθητές και για το καλοκαίρι ώστε να ανακουφιστούν οι οικογένειες που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα.

«Εχουν κάνει πολύ μεγαλύτερα λάθη όσον αφορά το όνομά μου τις τελευταίες μέρες», απάντησε ο Ράσφορντ σε μήνυμά του στο Twitter όσον αφορά το λάθος του υπουργού.

epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Ελπίδα από τη θεραπεία με δεξαμεθαζόνη -«Η καλύτερη είδηση μέχρι στιγμής», λέει ο Βρετανός υπουργός Υγείας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3383772566764943574
Σχόλια
item