Το βιβλίο του Μπόλτον που εκθέτει τον Τραμπ δεν μπορεί να απαγορευθεί Το βιβλίο του Μπόλτον που εκθέτει τον Τραμπ δεν μπορεί να απαγορευθεί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το βιβλίο του Μπόλτον που εκθέτει τον Τραμπ δεν μπορεί να απαγορευθεί

Το βιβλίο του Μπόλτον που εκθέτει τον Τραμπ δεν μπορεί να απαγορευθεί
«Ενώ η μονομερής συμπεριφορά του Μπόλτον εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, η κυβέρνηση δεν έχει αποδείξει ότι η διαταγή απαγόρευσης είναι η κατάλληλη απάντηση», δήλωσε ο δικαστής των ΗΠΑ, Ρόις Λάμπερτ, στην απόφασή του.
Το βιβλίο του Μπόλτον έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή καθώς περιγράφει τον Τραμπ να ζητά από τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ βοήθεια για να κερδίσει την επανεκλογή του 2020.
Η διοίκηση Τραμπ είχε ζητήσει προσωρινή απαγόρευση και προκαταρκτική έρευνα κατά της δημοσίευσης του βιβλίου, λέγοντας ότι περιέχει πληροφορίες που απειλούν την εθνική ασφάλεια.
Το βιβλίο, που έχει προγραμματιστεί να βγει στην παραγωγή την Τρίτη, βρίσκεται ήδη στα χέρια των οργανισμών μέσων ενημέρωσης. «Ο εναγόμενος Μπόλτον έχει παίξει με την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Έχει εκθέσει τη χώρα του σε βλάβη και τον εαυτό του σε αστική (και ενδεχομένως ποινική) ευθύνη » είπε ο δικαστής. 
Διευκρίνισε ωστόσο, ότι μια διαταγή απαγόρευσης τώρα δεν θα μπορούσε να σταματήσει τη ζημιά. «Με εκατοντάδες χιλιάδες αντίγραφα σε όλο τον κόσμο – πολλά σε ειδησεογραφικές αίθουσες – η ζημιά έχει ήδη γίνει», δήλωσε ο Λάμπερτ.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μήνυσε επίσης τον Μπόλτον προσωπικά, ισχυριζόμενο ότι παραβίασε συμφωνίες μη αποκάλυψης που υπέγραψε με τον Λευκό Οίκο.
Το «The Room Where Happened» χαρακτηρίζει τον Trump ως «εκπληκτικά ανεπαρκή», πονηρό και με προθυμία να ξεπουλήσει τα συμφέροντα ασφαλείας του έθνους, εάν αυτό σήμαινε την προώθηση των δικών του συμφερόντων.
Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπόλτον ότι κυκλοφόρησε απόρρητες πληροφορίες μέσω του Twitter:
«Πρέπει να πληρώσει ένα πολύ μεγάλο τίμημα για αυτό. Του αρέσει να ρίχνει βόμβες στον κόσμο και να τους σκοτώνει. Τώρα οι βόμβες θα πέσουν πάνω του» έγραψε ο Τραμπ. Επανήλθε ωστόσο μιλώντας για τεράστια νίκη του. «Τεράστια δικαστική νίκη κατά του Μπόλτον. 
Προφανώς, με το βιβλίο που έχει ήδη διανεμηθεί και διαρρεύσει σε πολλούς ανθρώπους και τα μέσα ενημέρωσης, τίποτα δεν μπορούσε να κάνει ο σεβαστός δικαστής για να το σταματήσει» έγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Ο Μπόλτον και οι δικηγόροι του αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι υπάρχουν στο βιβλίο διαβαθμισμένες πληροφορίες, ενώ επισημαίνουν ότι το βιβλίο δέχτηκε επεξεργασία σε συνεργασία με το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας, και δεν περιέχει ευαίσθητες πληροφορίες.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την ολοκλήρωση αυτής της πρώτης διαδικασίας επανεξέτασης του βιβλίου, ξεκίνησε μια αιφνιδιαστική δεύτερη επενεξέταση, η οποία βρήκε διαβαθμισμένες πληροφορίες που δεν είχαν γίνει αντιληπτές την πρώτη φορά της διαδικασίας.
Όμως όταν ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε τον Μπόλτον, τον Ιούνιο, ότι στη δεύτερη εξέταση του βιβλίου είχαν βρει περισσότερες διαβαθμισμένες πληροφορίες, ήταν πολύ αργά. Ο Μπόλτον είχε ήδη δώσει εντολή στον εκδότη του να εκτυπώσει το βιβλίο και να το διανείμει σε όλο τον κόσμο.
Στην απόφασή του το Σάββατο, ο Λάμπερτ κατηγόρησε επανειλημμένα τον Μπόλτον ότι δεν περίμενε μέχρι να έχει τελική, γραπτή εξουσιοδότηση από την κυβέρνηση προτού πει στον εκδότη του να προχωρήσει στην εκτύπωση του βιβλίου.
epirusblog.gr
5 of 5
Το βιβλίο του Μπόλτον που εκθέτει τον Τραμπ δεν μπορεί να απαγορευθεί
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3271951001236295161
Σχόλια
item