Γιάννενα: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με ΚΥΑ η επαναλειτουργία και των Δικαστηρίων Γιάννενα: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με ΚΥΑ η επαναλειτουργία και των Δικαστηρίων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με ΚΥΑ η επαναλειτουργία και των Δικαστηρίων

Γιάννενα: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με ΚΥΑ η επαναλειτουργία και των Δικαστηρίων
Στις γνωστές τους συνήθειες στις αίθουσες των δικαστηρίων, επιστρέφουν σταδιακά και οι δικηγόροι όλης της χώρας, μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής ΚΥΑ. 
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, από χθες 1η Ιουνίου ξεκίνησε η λειτουργία του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, του Εκλογοδικείου και του Μισθοδικείου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των πολιτικών δικαστηρίων της χώρας.

Η πλήρης λειτουργία των Ποινικών δικαστηρίων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, αρχίζει μετά την 21 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση.

Αντίθετα εξαιρούνται τα αυτόφωρα, η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους, των οποίων συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, οι ποινικές δίκες που αφορούν κακουργήματα και ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται με αποτέλεσμα την αποφυλάκιση των προφυλακισμένων, η κλήρωση των ενόρκων, η δημοσίευση δικαστικών αποφάσεων, κ.λπ., ενώ παράλληλα επαναλαμβάνονται στην κ.υ.α. τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου θεωρείται ειδική περίοδος και θα γίνει επανεξέταση πολλών δικαστικών θεμάτων, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της χθες, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Μαρία Νάκα καλώντας τους πολίτες να ζητούν πληροφορίες απευθυνόμενοι τηλεφωνικά στις εκάστοτε υπηρεσίες πριν προσέλθουν στο Δικαστικό Μέγαρο.

«Όποιος έλαβε δικόγραφο θα πρέπει να το πάει στο δικηγόρο του. Όποιος το έλαβε δεν θα περιμένει νέο δικόγραφο, αλλά θα θεωρείται κλήτευση. Αυτό γίνεται για να μην επιβαρυνθεί ο κόσμος. 

Με την παράταση λειτουργίας του δικαστικού έτους θα γίνει προσπάθεια για τις υποθέσεις που χάθηκαν με προτεραιότητα στις εργατικές κ.ά.», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Νάκα.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Με ΚΥΑ η επαναλειτουργία και των Δικαστηρίων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2970051218174848369
Σχόλια
item